Maastohiihto

Traagisesti kuollut olympiavoittaja Vibeke Skofterud, 38, haudattiin – tyttöystävältä koskettava puhe rakkaalleen

Julkaistu:

hiihto
Vibeke Skofterudin hautajaisia vietettiin torstaina Norjan Eidsbergissä. Tilaisuudessa nähtiin runsaasti maan hiihtotähtiä.
Traagisessa vesijettionnettomuudessa vain 38-vuotiaana kuollut olympiavoittaja Vibeke Skofterud haudattiin torstai-iltapäivänä Norjassa. Vuonomaan asukkaat surivat menehtynyttä tähteään yhdessä, sillä yleisradioyhtiö NRK näytti hautajaiset suorana lähetyksenä.

Hautajaiset järjestettiin Eidsbergin kirkossa Østfoldin läänissä noin 70 kilometrin päässä Oslosta. Paikan päälle kirkkoon saapui Skofterudin läheisiä ja ystäviä sekä norjalaisia maastohiihtohuippuja.

Skofterudin arkkua olivat kantamassa hiihtotähdet Therese Johaug, Marit Björgen, Kristin Störmer Steira ja Ingvild Flugstad Östberg yhdessä Karsten-isän ja Tormod-veljen kanssa.
Tilaisuuteen saapuivat niin ikään Heidi Weng, Martine Ek Hagen sekä Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Paikalla oli myös Martin Johnsrud Sundby, jolle entisen joukkuekaverin kuolema oli kova paikka.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Vibeke oli varmasti pidetyimpiä ihmisiä koko lajin parissa, Sundby sanoi Ilta-Sanomille viime viikolla Norjassa Blink-rullahiihtokilpailussa.

Tilaisuuden tunteikkain hetki nähtiin, kun Skofterudin tyttöystävä Marit Stenshorne piti puheen edesmenneelle rakkaalleen.

– Meidän piti muuttaa maalle ja elää ikuisesti yhdessä. Vibeke, olit minun rakkaani ja teit minut onnelliseksi. Kiitos, että sain luvan rakastaa sinua, Stenhorne puhui kyynelsilmin uutissivusto Resettin mukaan.
– Meillä oli niin paljon hyviä kokemuksia ja reissuja yhdessä. Rakastit Tromøyan saarta ja merta. Iloitsimme lomasta, joka oli juuri alkanut, Stenhorne sanoi VG:n mukaan.

Skofterud ja Stenhorne lomailivat kesämökillä Tromøyan saarella eteläisessä Norjassa, kun kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui. Skofterud oli ollut kuuntelemassa konserttia läheisessä Arendalin kaupungissa lauantaina 28. heinäkuuta ja sieltä kesämökille palatessaan ajanut pimeässä yössä päin luotoa.

Skofterud löydettiin elottomana Tromøyan edustalta St. Helena nimiseltä luodolta 12 tunnin kateissa olon jälkeen.

Poliisin mukaan Skofterudin verestä löytyi alkoholia. Hän oli kuollut saamiinsa vammoihin välittömästi, selvisi alustavasta ruumiinavauksesta.

Skofterud on viestihiihdon olympiavoittaja Vancouverista 2010. Lisäksi hän saavutti MM-kisoista kaksi viestikultaa, yhden -hopean ja yhden -pronssin.

Vuonna 2015 päättyneen uransa jälkeen Skofterud toimi televisiokommentaattorina muun muassa Pyeongchangin talviolympialaisissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt