Maastohiihto

Traagisesti kuollut olympiavoittaja Vibeke Skofterud, 38, siunataan tänään torstaina haudan lepoon suorassa lähetyksessä

Julkaistu:

hiihto
Traagisessa onnettomuudessa kuollut olympiavoittaja Vibeke Skofterud siunataan tänään torstaina. Hautajaiset näytetään Norjan televisiossa.
Norjassa hiljennytään torstai-iltapäivänä muistamaan traagisesti menehtynyttä entistä huippuhiihtäjää Vibeke Skofterudia. Hän oli kuollessaan 38-vuotias.

Skofterud haudataan Eidsbergin kirkossa Østfoldin läänissä noin 70 kilometrin päässä Oslosta. Paikan päälle kirkkoon saapuu Skofterudin läheisiä ja ystäviä sekä norjalaisia huippu-urheilijoita, etenkin maastohiihtäjiä.

Paikalle odotetaan myös paljon muutakin väkeä, sanoo hautajaisissa pappina toimiva Runo Lilleaasen. Istumapaikkoja on 450:lle, mutta kirkon edustalle rakennetaan valotaulu, josta paikalle tulleet näkevät siunauksen. Siunaustilaisuuden ohjelmia on Lilleaasenin mukaan tulostettu 1 500 kappaletta.

Perheenjäsenet ja Skofterudin urheilijatoverit kantavat ystävänsä arkkua hautajaisissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Haluan tehdä hautajaisista mahdollisimman tavalliset, Lilleaasen sanoi uutistoimisto NTB:lle NRK:n mukaan.

Hautajaiset televisioidaan

Koko Norjan kansa pääsee seuraamaan Skofterudin hautajaisia tv:stä ja verkosta, sillä maan yleisradioyhtiö NRK näyttää tilaisuuden suorana lähetyksenä.

– Tv-lähetys tekee hautajaisista erityisen. Tärkeintä kuitenkin on, että perhe, tyttöystävä ja ystävät saavat jättää arvokkaat jäähyväiset Vibekelle, Lilleaasen totesi.

Skofterudin tyttöystävä Marit Stenshorne julkaisi koskettavan muistokirjoituksen kuolleelle kumppanilleen onnettomuutta seuranneena päivänä.

– Vibeke, sinä olet rakkaani. Me sanoimme: Olemme aina kaksin. Meidän piti vanheta yhdessä. Tämä tulee olemaan erittäin rankkaa ja surullista ilman sinua, Stenshorne kirjoitti Instagramissa julkaisemiensa kuvien yhteyteen.

– Sinä annoit minulle niin paljon positiivisuutta, kiitollisuutta, iloa, tietoa ja rakkautta. Rakastan sinua.


Skofterud kuoli vesijettionnettomuudessa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Norjan Arendalissa. Hänet löydettiin sunnuntaina 29. päivä kuolleena St. Helenan luodolta, johon hän oli törmännyt vesijetillään pimeässä edellisyönä.

Edellisenä päivänä Skofterud oli ollut seuraamassa konserttia Arendalin keskustassa, josta hän oli palaamassa takaisin kesämökille Tromøyan saarelle, jossa hän vietti lomaansa Stenhornen kanssa.

Poliisin mukaan Skofterudin verestä löydettiin alkoholia. Alustavan ruumiinavausraportin mukaan Skofterudilla oli vammoja päässään ja ylävartalossaan. Poliisin mukaan Skofterud kuoli vammoihinsa välittömästi.

Skofterud on viestihiihdon olympiavoittaja Vancouverista 2010. Lisäksi hän saavutti MM-kisoista kaksi viestikultaa, yhden -hopean ja yhden -pronssin.

Vuonna 2015 päättyneen uransa jälkeen Skofterud toimi televisiokommentaattorina muun muassa Pyeongchangin talviolympialaisissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt