Maastohiihto

Traagisesti kuolleen Vibeke Skofterudin, 38, perhe muistaa rakastaan upeasti – kuolinilmoitus paljasti hienon suunnitelman

Julkaistu:

Maastohiihto
Traagisesti kuolleen Vibeke Skofterudin perhe on päättänyt perustaa muistosäätiön.
Entisen huippuhiihtäjän, norjalaisen olympiavoittajan Vibeke Skofterudin traaginen kuolema on järkyttänyt maailman maastohiihtopiirejä. Skofterud menehtyi viikko sitten vesiskootterionnettomuudessa. Hän oli kuollessaan 38-vuotias.

Skofterud oli palaamassa vesiskootterillaan kesämökille musiikkifestivaaleilta myöhään viime lauantaina, kun hän oli poliisin mukaan tehnyt yön pimeydessä arviointivirheen ja törmännyt luotoon. Hänen ruumiinsa löydettiin kesämökin lähellä olevalta luodolta.

Monet entiset ja nykyiset huippuhiihtäjät ovat kommentoineet hiihtopiireissä äärimmäisen pidetyn Skofterudin kuolemaa järkyttyneinä.

– Hän oli todella sosiaalinen ja pidetty, valoisa ihminen. Juteltiin maailmalla ummet ja lammet. Häneen sai aina lämpimän kontaktin, Skofterudin kanssa vuosia samoja kisoja kiertänyt Aino-Kaisa Saarinen kommentoi Ilta-Sanomien haastattelussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: Aino-Kaisa Saarinen muisteli viimeistä tapaamistaan 38-vuotiaana kuolleen Vibeke Skofterudin kanssa: ”Järkyttävää”

Perjantaina paikallislehti Smaalenenes Avisissa julkaistiin entisen huippuhiihtäjän kuolinilmoitus. Ilmoituksesta kävi ilmi, että perhe on päättänyt perustaa Skofterudin nimeä kantavan muistosäätiön.

– Perheen toiveena oli tehdä jotain Vibeken nimissä. He haluavat jatkaa hänelle tärkeiden asioiden edistämistä fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen keskittyvän muistosäätiön kautta, perheen tiedottaja Pål Tømmerhoel kertoi norjalaislehti VG:lle.

– Fyysinen ja psyykkinen terveys olivat hänen sydäntään lähellä olevia teemoja. Sen vuoksi on luonnollista, että säätiö tulee keskittymään niihin. Ideana on, että säätiö auttaa taloudellisesti ihmisiä ja organisaatioita, jotka tekevät hyvää muiden puolesta, Tømmerhoel jatkoi.

VG:n mukaan Skofterud siunataan haudan lepoon ensi torstaina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt