Maastohiihto

Kommentti: Karmeaa ylivoimaa – vertailu Mäkäräiseen paljastaa kisoihin palanneen Johaugin jäätävän suorituskyvyn

Julkaistu:

Kommentti
Therese Johaug antoi hurjan näytön kunnostaan brutaalissa kisassa, kirjoittaa Pekka Holopainen.
41,3 sekuntia. Jokaisella kilometrillä. Maalissa reilusti yli kilometrin ero.

Vertailun ensimmäinen urheilija on tietysti torstaina virallisiin kilpailuihin yli kahden vuoden tauolta palannut Therese Johaug, jälkimmäinen loistavaa ampumahiihtouraansa vielä ainakin yhden kauden jatkava Kaisa Mäkäräinen.

Edellinen on ylämäkihiihdossa ylivoimaisesti maailman kovin nainen, jälkimmäinen suomalaisista vuorikauriista jo vuosikausia aivan omaa luokkaansa. Kummankin ruumiinrakenne ja vapaan hiihtotavan tekniikka toimivat jyrkkään ylämäkeen, olipa suksien alla rullat ja asfalttia tai lunta.

Jutun pääkuvana olevalla videolla Kaisa Mäkäräinen ja Krista Pärmäkoski kertovat Lysebotnin kisasta.

Kun Johaug torstaina jätti Mäkäräistä Blink-kestävyysurheilutapahtuman brutaaleimmassa osakilpailussa, Lysebotnin 7,5 kilometrin ylämäkihiihdossa 5.10 minuuttia, sopii toivoa, että se kertoi pelkästään Johaugin, ei Mäkäräisen iskukyvystä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Esimerkiksi Berliinin EM-kisojen 10 000 metrin juoksussa aikaero tarkoittaisi yli neljää kierrosta. Berliinissä ei tällaista show'ta tietenkään nähdä, koska paikalla on vain ”valmiita”, ei harjoituskauden väsyttämiä ja harjoittelussaan kovin eri vaiheessa olevia urheilijoita, kuten elokuun alussa vielä valtavia harjoitusmääriä mättäviä maasto- ja ampumahiihtäjiä.

Näin paljon muita parempi Johaug ei enää ole, kun oikea kilpailukausi alkaa, mutta ensi kauden parhaan naishiihtäjän nimeä ei enää tarvinne arvuutella. Johaug vastasi arvoitukseen torstaina Lysebotnin nousussa. Loppukiriä hän ei vieläkään ole kehittänyt, mutta jos matkavauhti on sitä, mitä suorituskyky lähes maksimisyketasolla niitattavaan ylämäkeen lupaa, hän ei stadionspurttia välttämättä kovin usein tarvitse.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt