Maastohiihto

Traagisesti kuolleen olympiavoittajan Vibeke Skofterudin, 38, ruumiinavaus on tehty – alustava tieto on lohdullinen

Julkaistu:

Maastohiihtomaailma on surrut Vibeke Skofterudin traagista kuolemaa. Poliisi on kertonut lisätietoa onnettomuudesta.
Norjalaisen olympiavoittajan Vibeke Skofterudin kuolema on järkyttänyt syvästi maastohiihtopiirejä. 38-vuotias Skofterud kuoli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä vesiskootterionnettomuudessa.

Skofterud oli viettänyt lauantai-illan Etelä-Norjan Arendalin kaupungin keskustassa järjestetyllä musiikkifestivaalilla. Illan päätteeksi Skofterud oli lähtenyt ajamaan vesiskootterillaan kohti Tromøyan saarta, jossa hän lomaili tyttöystävänsä Marit Stenshornen kanssa kesämökillä.

Viimeinen silminnäkijähavainto Skofterudista tehtiin keskiyöllä. Mökillä Skofterudia odottanut Stenshorn teki tyttöystävästään katoamisilmoituksen tuntia myöhemmin.

Entinen huippuhiihtäjä löydettiin kuolleena sunnuntaina puolen päivän aikaan. Onnettomuuspaikka sijaitsi luodolla Skofterudin kesäasunnon lähettyvillä. Paikalta löytyi myös Skofterudin käyttämä vesiskootteri, joka oli vaurioitunut.


Poliisin mukaan Skofterud teki yön pimeydessä arviointivirheen ja törmäsi luotoon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Paikallislehti Fædrelandsvennenin mukaan poliisi on kertonut nyt lisätietoa Skofterudin kuolemasta. Alustavan ruumiinavausraportin mukaan Skofterudilla oli vammoja päässään ja ylävartalossaan.

Poliisin mukaan entinen urheilija kuoli todennäköisesti välittömästi onnettomuuden tapahduttua. Hän ei siis kärsinyt turma- ja löytöhetken välisenä lähes 12 tunnin aikana.

Norjalaismedian mukaan lopulliset ruumiinavauksen tulokset saadaan muutaman viikon kuluessa. Tulosten odotetaan antavan lisätietoa traagisen yön tapahtumista.

”Pidetyimpiä ihmisiä lajin parissa”

Kansainvälinen hiihtoyhteisö on muistellut lämmöllä arvostettua urheilijaa. Norjan suurimpiin hiihtotähtiin lukeutuva Martin Johnsrud Sundby ei peitellyt liikutustaan puhuessaan Skofterudista.

– Minun on hyvin vaikea puhua aiheesta. Tarvitsen siihen etäisyyttä, hyvä kun olen vielä tajunnut koko asiaa, Sundby sanoi.

– Vibeke oli varmasti pidetyimpiä ihmisiä koko lajin parissa.

Skofterudin perhe on kertonut, että entisen huippuhiihtäjän hautajaisia vietetään ensi viikolla.

– Käymme läpi vaikeimpia ja raskaimpia päiviä, joita perhe voi kokea. Rakkaan Vibeken menetystä ei voi kuvailla sanoin. On mahdotonta käsittää, että tytär, sisko ja elämänkumppani ei ole enää joukossamme, perhe kirjoitti tiedotteessa kiittäen samalla kaikkia tuesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt