Maastohiihto

Iivo Niskanen 60 kilometrin rullahiihtorääkissä – putosi kärkisijoilta: ”Siinä on välilevyt koetuksella”

Julkaistu:

Hiihto
Iivo Niskanen putosi voittotaistelusta Norjassa käydyssä rullahiihtokisassa.
Kun 60 kilometriä rullahiihdetään perinteisellä tavalla noin kahteen tuntiin ja 10 minuuttiin, urheilija tietää seuraavana aamuna tehneensä jotakin.

– Voin sanoa, että on alaselkä hieman jumissa. Siinä on nimittäin välilevyt koetuksella, kun hakkaa asfalttia sauvoilla yli kaksi tuntia melkein kolmenkympin keskivauhtia, Iivo Niskanen naureskeli Blink-festivaalin avauskilpailun jälkeen Lounais-Norjan Sandnesissa keskiviikkoiltana.

Niskanen ja muut kärkihiihtäjät palautuivat urakastaan hämmentävän nopeasti, ja syytä olikin. Torstaina Blinkissä noustaan tapahtuman klassikko, eräänlainen kuivan maan Alpe Cermis.

Lysebotnin huipulle johtavaa jyrkkää tietä noustaan 7,5 kilometriä vapaalla hiihtotavalla. Hans Christer Holund vei viime vuonna Matti Heikkisen reittiennätyksen ajalla 27.37.

Keskiviikkona Niskanen yritti lyödä porukkaa hajalle tutun apumiehen eli Martin Johnsrud Sundbyn kanssa. Rataprofiili kuitenkin kasasi joukkoa niin, että kärkiryhmään kuului viimeisillä kymmenillä kilometreillä jo 12 miestä, joista Niskanen jäi lopussa viimeiseksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hänen kilpailuaan haittasi nesteensaantiongelma. Juotot epäonnistuivat, ja olympiavoittaja pääsi hörppäämään nestettä ensimmäisen kerran vasta 35 kilometrin seutuvilla.

– Heti kun jäi pieni rako kärkiryhmään, se meni niin lujaa, ettei sitä vaan yksin pystynyt enää takomaan kiinni. Vuosi sitten päästiin Martinin ja Jevgeni Belovin kanssa karkuun. Kisan luonnetta tänään kuvasi hyvin, että hävisin vuosi sitten kärjelle enemmän kuin nyt (19,9 sekuntia), vaikka olin kolmas.

Kilpailun kiinnostavimpiin hiihtäjiin kuului Venäjän Aleksandr Bolshunov, jolle tappio Niskaselle olympiakisojen 50 kilometrillä oli viime talvena katkera pala. Venäläinen voitti heti Blink-debyytissään.

– ”Bolshu” sai minusta revanssin jo olympiakisojen jälkeen Lahden maailmancupissa. Nuori mies on nopea.

Blinkfestivalen, miesten 60 kilometrin rullahiihtokisa:

1. Alexander Bolshunov, Venäjä 2.10.51,6

2. Sergei Ardashev, Venäjä +5,9

3. Anders Mölmen Höst, Norja +7,7

4. Tord Asle Gjerdalen, Norja +8,1

5. Öystein Pettersen, Norja +8,3

6. Hans Christer Holund, Norja +8,3

... 12. Iivo Niskanen +19,9

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt