”Se oli illuusio” – näin Iivo Niskasen ja Hjallis Harkimon yhteistyö on lähtenyt käyntiin - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

”Se oli illuusio” – näin Iivo Niskasen ja Hjallis Harkimon yhteistyö on lähtenyt käyntiin

Iivo Niskasella on käynnissä useita neuvotteluita uusien kumppanien saamiseksi.

Iivo Niskanen kertoi kesäkuun alussa, että hänen uudeksi managerikseen ryhtyy Harry ”Hjallis” Harkimo.

1.8.2018 19:58

Kaksinkertainen olympiavoittaja Iivo Niskanen täräytti kesäkuun alussa ilmoituksen, että hänen uudeksi managerikseen ryhtyy tunnettu monialaliikemies, Jokerien pitkäaikainen keulahahmo ja kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo (Liike Nyt). Edellinen manageri oli tunnettu hiihdon monitoimimies Hannu Koivusalo.

Harkimo toimi takavuosina aktiivisesti urheilumanageroinnissa, mutta ei ollut vuosiin ottanut uusia asiakkaita, kunnes eteen osui lyömätön diili. Pohjoissavolaisella maastohiihtäjällä ja pääkaupungin vaikuttajapiireissä ikänsä viihtyneellä, ruotsinkielisellä Harkimolla ei äkkiseltään luulisi olevan paljon yhteistä.

– Ei sitä henkistä etäisyyttä ole lainkaan niin paljon kuin äkkiseltään voisi luulla. Tunsin hyvin myös tämän Hjalliksen tv-parodiahahmonkin, mutta se oli ihan illuusiota todelliseen henkilöön verrattuna. Hjallis tuntee hyvin huippu-urheilun lainalaisuudet, Niskanen sanoo.

Iivo Niskanen osallistuu tällä viikolla Blink-kestävyysurheilutapahtumaan lounaisessa Norjassa Stavangerin ja Sandnesin alueella.

Niskasen uusimmat sponsorisopimukset syntyivät jo ennen kuin Harkimo astui puikkoihin. Näkyvin niistä koskee sauvoja: pian kolminkertainen Vuoden urheilija pukkaa itseään jatkossa eteenpäin norjalaisen Swixin hiilikuituputkilla. Kotimainen Exel on historiaa.

– Useita neuvotteluja uusien kumppanien saamiseksi on käynnissä. Hjallis on tehokas kaveri, Niskanen sanoo.

Yhteistyö sai alkunsa kahden muun henkilön eli Niskasen ystävän Jari Vilmin ja Bella-venevalmistajan pääomistajan Raimo Sonnisen kautta.

– Jari keräsi sponsorirahaa kultamitalijuhliini, ja Sonninen kutsui minutkin käymään. Hän on Harkimon ystävä ja otti tähän yhteyttä tapaamisemme jälkeen.

Sonninen on antanut myös Niskasen käyttää venettä, joka lepää tehtaan laiturissa.

– Vähiin on treenaamisen takia se nautinto jäänyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?