Maastohiihto

Traagisesti kuollut Vibeke Skofterud, 38, tunnettiin rohkeudestaan – ei salaillut syömishäiriötään ja lesbouttaan

Julkaistu:

Vibeke Skofterudin kuolema leimaa suurta rullahiihtotapahtumaa Norjassa.
Norjan pitkäaikaisen maajoukkuehiihtäjän, moninkertaisen arvokisamitalistin Vibeke Skofterudin kuolema viime viikonvaihteessa leimaa keskiviikkona alkavaa Blink-kestävyysurheilutapahtumaa Sandnesin ja Stavangerin alueella lounaisessa Norjassa.

– Vibekeä muistetaan varmasti hiljaisella hetkellä ennen starttia. Minun on hyvin vaikea puhua aiheesta. Tarvitsen siihen etäisyyttä, hyvä kun olen vielä tajunnut koko asiaa, myönsi Norjan hiihdon supertähtiin kuuluva Martin Johnsrud Sundby.

Kun Skofterud 2011 Oslon MM-kisoissa saavutti viimeisen arvokisamitalinsa eli viestikullan, Sundby saavutti ensimmäisensä eli viestikullan ja 15 km:n (p) pronssin.

– Vibeke oli varmasti pidetyimpiä ihmisiä koko lajin parissa, Sundby kuvaili vesijettiturmassa 38-vuotiaana menehtynyttä ex-hiihtäjää, jonka poismenon herättämät järkyttyneet reaktiot ovat hallinneet Norjan mediaa viime päivät.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Norjan vihreä puolue on jo vaatinut toimenpiteitä vesijettiajelun suitsimiseksi.

Norjan yleisradioyhtiön NRK:n hiihtosiantuntijan Torgeir Björnin mukaan Skofterudin hallitsevin luonteenpiirre oli rohkeus. Hän kertoi julkisuudessa avoimesti syömishäiriöistään eikä salaillut homoseksuaalisuuttaan.

– Ne eivät olleet Norjassa helppoja aiheita varsinkaan silloin, kun Vibeke mitään pelkäämättä yritti tehdä niistä arkipäivää. Vibeken tunsivat hiihtopiireissä kaikki, mutta maailma menetti myös upean ihmisen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt