Näin Iivo Niskanen onnistui pitämään häänsä salassa medialta – ”Ehkä siellä jotain luki”

Iivo ja Saana Niskanen tiesivät hääajankohtansa noin puolitoista vuotta.

Iivo Niskanen meni naimisiin kesällä.

1.8.2018 14:57

Iivo Niskasen vasemman käden nimettömässä on ollut sormus vuosikausia kihlauksen merkkinä, mutta 7. heinäkuuta status muuttui, kun Iivo ja Saana Niskanen (os. Kemppainen) avioituivat kotikaupungissaan Kuopiossa.

– Juhlapaikkamme Fagernäsin kartano on niin suosittu, ettei sitä hetken mielijohteesta pysty varaamaan. Jo noin puolitoista vuotta sitten haarukoimme hääajankohdan eli olin niin sanotusti pitkällä koeajalla, naureskeli Niskanen, joka osallistuu tällä viikolla Norjassa Blink-kestävyysurheilutapahtumaan.

Keskiviikkona ohjelmassa on 60 kilometrin rullahiihto. Huippu-urheilijan kiireet ovat estäneet toistaiseksi ajatukset häämatkasta.

– No, käytiin me Saanan kanssa sentään Vuokatissa, Niskanen jatkoi huumorilinjalla.

Vuokatti on hänen tärkeimpiä harjoituspaikkojaan, jonka liepeillä asuu myös Norjaan mukana matkustanut valmentaja Olli Ohtonen.

Sami Jauhojärvi

Häävieraina oli mm. suuri osa miesten hiihtomaajoukkueesta ja Sami Jauhojärvi, jonka kanssa Niskanen 2014 voitti ensimmäisen olympiakultansa.

– ”Mustin” lisenssi on voimassa eli lasken yhä aktiivihiihtäjäksi.

Niskanen on Suomessa sen verran kovan luokan tähti, että etukäteistieto häistä olisi tuonut varmasti mediaa paikalle. Sellaista tietoa ei kuitenkaan tullut, vaan pari tiedotti naimisiinmenostaan itse sosiaalisessa mediassa. Niskanen antoi ymmärtää, että hääkutsuissa toivottiin vaiteliaisuutta tapahtumasta.

– Ehkä siellä (kutsussa) jotain luki. Ei se nyt mikään fiasko olisi ollut, jos kirkon ulkopuolella olisi joku kuvaaja ollut. Mutta kun olen varsinkin olympiakisojen jälkeen saanut olla niin paljon esillä hiihtäjä Iivo Niskasena. Sitä herkkua riittäisi koko ajan ähkyyn saakka. Oli kiva olla se hetki ihan tavallisena ihmisenä tärkeiden ihmisten kanssa.

Suomi-sportin tähtiartistia säesti hääjuhlissa toinen huippuartisti eli Reino Nordin, jolla sattui olemaan 7. heinäkuuta illalla keikka Kuopiossa.

– Hankin hänen numeronsa, soitin, ja saatiin huippukaveri paikalle.

Perheenlisäystä nuorelleparille ei ole tulossa.

– Joo, ei ollut sellaista ajolähtötilannetta, että nyt kauhealla kiireellä naimisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?