Maastohiihto

Poliisi vahvisti: Vibeke Skofterud, 38, oli juonut alkoholia ennen kuolemaansa johtanutta vesiskootteriturmaa

Julkaistu:

Hiihto
Vibeke Skofterudin vesiskootterionnettomuutta tutkiva poliisi paljasti uutta tietoa.
Poliisi on julkistanut lisää tietoa sunnuntaina kuolleena löytyneen ex-hiihtäjä Vibeke Skofterudin vesiskootterionnettomuudesta.

Skofterud vietti lauantai-illan Etelä-Norjassa sijaitsevan Arendalin kaupungin keskustassa järjestetyllä musiikkifestivaalilla. Nyt Norjan poliisi on vahvistanut, että vuoden 2010 olympiavoittaja oli nauttinut illan aikana alkoholia.

Skofterud oli illan päätteeksi lähtenyt vesiskootterillaan kohti Tromøyan saarta, jossa hän ja hänen tyttöystävänsä Marit Stenshorne lomailivat kesämökillä. Poliisin mukaan viimeinen silminnäkijähavainto Skofterudista on keskiyöltä.

– Skofterud oli juonut illan aikana alkoholia, mutta se ei välttämättä tarkoita, että hänellä olisi ollut promilleja veressä, kun hän lähti ajamaan kesäasunnolleen, tutkinnanjohtaja Torbjörn Trommestad sanoo VG:lle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– On mahdollista juoda lasillinen viiniä seitsemältä ja ajaa kotiin puolilta öin ongelmitta, Trommestad jatkoi.

VG:n mukaan poliisi ei usko, että alkoholinvaikutuksen alaisena ajaminen olisi ollut pääsyynä onnettomuuteen.


Norjalaislehden mukaan Norjan lain mukaan ruorijuopumuksen raja on 0,8 promillea veressä. Suomessa vastaava raja on 1,0 promillea. Norjassa puolestaan rattijuopumuksen raja on 0,2 promillea ja Suomessa 0,5.

Aiemmin Trommestad on kertonut, että poliisi odottaa tietoja sekä vesiskootterin teknisestä tutkinnasta että Skofterudin ruumiinavauksesta.