Maastohiihto

Vahvistaako Vibeke Skofterudin, 38, ruumiinavaus poliisin oletuksen? Ruumiin löytäjä kertoi turmayön olosuhteista

Julkaistu:

Hiihto
Ex-hiihtäjä Vibeke Skofterud kuoli vesiskootterionnettomuudessa viikonloppuna.
38-vuotias olympiavoittaja, hiihtäjä Vibeke Skofterud, kuoli viikonloppuna vesiskootterionnettomuudessa.

Hiihtäjä löydettiin kuolleena vedestä kesäasuntonsa lähettyviltä eräältä luodolta sunnuntaina aamupäivällä. Onnettomuuspaikalta löytyi myös hänen käyttämänsä vesiskootteri vaurioituneena.

Skofterudin löytäneen meripelastusalus Inge Steenslandin päällikkö Asbjörn Rönning kommentoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle turmayön olosuhteita vaikeiksi.

– Sinä iltana oli erityisen pimeää, koska oli pilvinen sää, Rönning sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Rönningin mukaan löytöpaikka on vesiliikenteelle haasteellinen lukuisten saarien ja karien vuoksi.

– Se on alue, jossa on vähän suoria väyliä, Rönning jatkoi.

Poliisi on edistynyt Skofterudin onnettomuuden tutkinnassa. Tutkinnanjohtaja Thorbjörn Trommestad odottaa seuraavaksi tarkempien raporttien valmistumista.

– Me odotamme vesiskootterin teknisen tutkinnan valmistumista ja lisäksi odotamme tuloksia ruumiinavauksesta. Tämä ei ole tutkintana kovin iso rikosasia. Tämä on ennemmin onnettomuus, joka on hyvin traaginen sekä uhrin perheelle että läheisille, Trommestad sanoi Norjan uutistoimisto NTB:lle.

– Oletamme, että hän osui vesiskootterilla luotoon ja se on voinut aiheuttaa kuolemaan johtaneet vammat. Se selviää ruumiinavausraportista, Trommestad jatkoi.

Poliisi on kuulustellut myös silminnäkijöitä, joilla on ollut havaintoja Skofterudista ennen traagista onnettomuutta.

– Meillä on melko varma havainto hänestä läheltä onnettomuuspaikkaa. Moni asia viittaa siihen, että hän oli menossa kohti mökkiään. Hän teki epäonnekseen ajovirheen pimeässä ja ajoi karille, Trommestad jatkaa.

Skofterud voitti olympiakultaa Vancouverissa 2010 4 x 5 kilometrin viestissä. Samassa viestijoukkueesa hiihtivät myös Therese Johaug, Marit Björgen ja Kristin Störmer Steira. Skofterud juhli viestikultaa myös Oberstdorfin ja Oslon MM-kisoissa vuosina 2005 sekä 2011.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt