Mika Myllylän patsashanke kuohuttaa hiihtäjän lapsia – ”Olemme olleet raivostuneita tästä asiasta”

Mika Myllylän patsas olisi tarkoitus pystyttää ensi kesänä.

Mika Myllyllä puuhataan patsasta Haapajärvelle.

20.6.2018 14:18

Hiihtosuuruus Mika Myllylälle puuhataan patsasta hänen kotikaupunkiinsa Haapajärvelle. Taiteilija Seppo Kalliokosken suunnittelema patsas on tarkoitus pystyttää Haapajärvelle vuonna 2019.

Selänne-lehden verkkosivujen mukaan Myllylän entinen seura Haapajärven Kiilat luovutti tiistaina järjestetyssä tilaisuudessa pienoispatsaat Haapajärven kaupungille ja Myllylän suvulle. Pienoispatsaiden myymisellä on tarkoitus rahoittaa pronssisen Murtunut latu -patsaan hankintaa.

Lehden mukaan Myllylän suvun edustajat eivät päässeet tilaisuuteen paikalle, vaan patsas toimitetaan heille jälkikäteen.

IS tavoitti Mika Myllylän Olivia-tyttären, joka on näreissään asiasta.

– Olemme olleet perhepiirissämme raivostuneita tästä asiasta. Eikä tämä ole edes ainoa rakkaaseen isäämme kohdistunut hanke, johon meiltä lapsilta ei ole kysytty mitään lupaa, Olivia Myllylä kertoo Ilta-Sanomille.

– Emme tosiaan olleet saaneet kutsua tilaisuuteen, jossa patsashankkeen pienoismallit jaettiin, joten totta kai minua kummastuttaa puheet, joiden mukaan emme olisi päässeet paikalle tilaisuuteen. Koko patsashankkeesta kuulin aikanaan sattumalta, kukaan ei ollut kysynyt siihen meidän mielipidettämme.

Olivia Myllylä

Edesmenneen hiihtolegendan tytär korostaa, ettei kyse ole tässä tapauksessa siitä, olisivatko he antaneet hankkeelle siunauksensa vai eivät.

– Kyse on periaatteesta. Siitä, että isämme jälkeläisiä kuunneltaisiin tällaisissa asioissa. Haluaisimme olla mukana päättämässä niistä ja suunnittelemassa niitä. Isäni vanhempien mielipidettä on toisinaan kyselty, mutta haluaisimme, että myös meidän lapsien mielipiteitä kunnioitettaisiin, Olivia alleviivaa.

– Toivottavasti Haapajärven kunta ottaa meihin asian tiimoilta yhteyttä. Ylipäätään se olisi hieno käytäntö näissä asioissa.

Naganossa 1998 olympiakultaa voittaneen Myllylän kuolemasta tulee heinäkuun alussa seitsemän vuotta. Hiihtomestari oli syntynyt 12. syyskuuta 1969 eli hänen syntymästään tulee ensi vuonna 50 vuotta.

Olympiakullan lisäksi Myllylä voitti yhden olympiahopean ja neljä pronssia. MM-kisoista hän saavutti neljä kultaa, kolme hopeaa ja kaksi pronssia.

Myllylän Olivia-tytär on menestynyt kauneuskilpailuissa. Jääkiekkoa pelaava Wiljami-poika solmi keväällä sopimuksen HIFK:n SM-liigajoukkueen kanssa. Myös Myllylän toinen poika Benjami pelaa jääkiekkoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?