”Kuin kiltti koulupoika” – savolaismiljonääri hämmästeli Iivo Niskasen sopimustilannetta ja kilautti Hjallikselle - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

”Kuin kiltti koulupoika” – savolaismiljonääri hämmästeli Iivo Niskasen sopimustilannetta ja kilautti Hjallikselle

Kuopiolainen venetehtailija laittoi olympiavoittajan ja Hjallis Harkimon manageriyhteistyön alulle.

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen (oik.) vaihtaa manageria.

8.6.2018 16:51

Kuopiolaisen Bella-veneet Oy:n toimitusjohtajan Raimo Sonnisen luo tuli tänä keväänä mieluisa vieras, hiihdon kaksinkertainen olympiavoittaja Iivo Niskanen ystävänsä kanssa.

Tyhjästä veneimperiuminsa rakentanut miljonääri kyseli tietysti myös Niskasen tilanteesta sopimusmarkkinoilla.

– En mitään summia udellut, mutta sellainen mielikuva jäi, että tilanne on Suomen parhaalle urheilijalle ja hiihdon pelastajalle yllättävän vaatimaton ja iso osa näkyvyysrahasta menee Hiihtoliitolle maajoukkuesopimuksina. Ajattelin, että Iivo on vähän kuin kiltti koulupoika, Sonninen muisteli perjantaina.

– Sanoin Iivolle, että soitetaan sellaiselle kaverille, joka lisää nollan sponsorisopimustesi perään.

Sonninen soitti pitkäaikaiselle kaverilleen, kansanedustaja Hjallis Harkimolle (Liike nyt) ja yhytti kaksikon keskustelemaan yhteistyöstä. Ehdoista päästiin äkkiä yksimielisyyteen, ja perjantaina uutisoitiin Niskasen vaihtavan Vuokatti Ski Teamistä Puijon Hiihtoseuraan ja aloittavan manageriyhteistyön Harkimon kanssa.

Kuopiolainen venetehtailija Raimo Sonninen halusi auttaa Iivo Niskasta sponsorimarkkinoilla.

Pohjoismaisten hiihtolajien puolella Harkimo on aiemmut hankkinut tukijoita Hannu Manniselle, Toni Niemiselle ja Anne Kyllöselle. Muita hänen asiakkaitaan ovat olleet muun muassa Marcus Grönholm, Kiira Korpi, Kalle Palander ja Jarkko Nieminen.

Viime vuosina Harkimo ei ole halunnut ottaa uusia urheilija-asiakkaita muiden kiireidensä takia. Kiireet hellittävät osittain, jos Harkimo lupauksensa mukaisesti vetäytyy kokonaan Jokerien taustalta.

– Hjallis oppi rahanhankinnan, kun keräsi massit aikanaan omiin purjehdusprojekteihinsa. Iivon homma lähtee varmasti lentoon, vaikka raha ei hänelle urheilemisen päämotivaattori missään nimessä olekaan, erinomaisessa vedossa olevaa venevalmistajaa johtava Sonninen totesi.

Harkimolla on tiivis yhteys Pohjois-Savoon sekä sukulaissuhteiden että Savon Sanomien kolumnistintyön kautta.

Myös Sonninen liittyy Niskasen sponsoreihin, muttei kylmällä käteisellä.

– Olen sanonut Iivolle, että saa tulla valitsemaan veneen käyttöönsä. Vaatimattomana kaverina Iivo sanoi, ettei halua mitään ylellistä, mutta katsotaan sitten. Heinäkuun alussa sanoi tulevansa.

Lue lisää: Iivo Niskanen vaihtaa manageria – aloittaa yhteistyön Hjallis Harkimon kanssa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?