Maastohiihto

Marit Björgen murjottaa yhä Therese Johaugin dopingtapauksesta: ”En ole kiinnostunut valtapeleistä”

Julkaistu:

Maastohiihto
Marit Björgenilä ei ole kiinnostusta maastohiihdon johtotehtäviin.
Uransa päättänyt Norjan hiihtokuningatar Marit Björgen on edelleen pahoillaan entisen kilpakumppaninsa Therese Johaugin kohtelusta tämän dopingtuomioon liittyen.

Asia nousi esiin, kun norjalaislehti Dagbladet kysyi Björgeniltä, onko tämä kiinnostunut hiihtojohtajan tehtävistä nyt, kun hänellä olisi aikaa lajin taustatehtäville.

– Kun mietin, mitä kaikkea Thereselle tapahtui ja miten muun muassa Kansainvälinen hiihtoliitto kohteli häntä, niin nuo tehtävät eivät ole minua varten. En ole kiinnostunut valtapeleistä sitten yhtään, Björgen sanoi.

Therese Johaug sai 13 kuukauden kilpailukiellon dopingin käytöstä 2016. Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS pidensi tuomiota viidellä kuukaudella FISin valituksen jälkeen. Björgen puolusti Johaugia Trofedermin-lääkevoiteen aiheuttamassa käryssä alusta lähtien.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Björgen, 38, kertoi samassa haastattelussa olevansa kiinnostunut valmennustehtävistä – tosin ei välttämättä edustustasolla.

– Valmentaminen kiinnostaa, mutta sen ei tarvitse tapahtua huipputasolla. Ihan yhtä kiinnostavaa on valmentaa nuorempia ja ohjata heitä kohti maajoukkueputkea, kahdeksankertainen olympiavoittaja jatkoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt