Maastohiihto

Ruotsalainen hiihdon kolminkertainen olympiavoittaja lopettaa uransa

Julkaistu:

Maastohiihto
Marcus Hellner kertoi päätöksestään ruotsalaisen SVT:n haastattelussa.
Ruotsalainen hiihtotähti, kolmikertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari Marcus Hellner, 32, lopettaa uransa, uutisoi ruotsalainen SVT.

– Tämä on hyvin vaikea päätös ja uusi tilanne. Minulle tulee ikävä tätä kaikkea, ihmisiä ja hiihtäjän elämää. Samalla kuitenkin tunnen, että nyt on oikea aika. En pysty enää sitoutumaan tähän sataprosenttisesti, Hellner sanoi ruotsalaiskanavan haastattelussa.

Hellnerin viimeiseksi jäänyt kausi oli pettymys. Hänen paras sijoituksensa maailmancupissa oli kuudes tila Davosin 15 kilometrin vapaan kisassa. Olympialaisissa hänen parhaikseen jäivät sprintin neljäs ja viestin viides sija.

– Viime kauden menestys ei vaikuttanut juurikaan päätökseen. Tietysti olisin halunnut kauden sujuvan paremmin, mutta tällaista urheilu on. Tärkeintä oli tietää, että tein kaiken mahdollisen.


Hellner voitti urallaan kolme olympiakultaa: 30 km takaa-ajokisassa ja 4 x 10 km viestissä Vancouverissa 2010 sekä samassa viestissä neljä vuotta myöhemmin Sotshissa. Hän voitti sprintin maailmanmestaruuden Oslossa 2011.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ruotsin hiihtomaajoukkueessa käy melkoinen tuuletus ensi kaudeksi, sillä myös Emil Jönssön ja Anna Haag lopettivat uransa viime kauteen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt