Hiihdon superparilta yllättävä päätös – urat päättyvät sunnuntaina!

Ruotsin Anna Haag ja Emil Jönsson yllättivät lopettamisilmoituksella.

Emil Jönsson (vas.) ja Anna Haag yllättivät kertomalla lopettavansa uransa.

17.3.2018 18:04

Ruotsin hiihtomaajoukkuetta edustava pariskunta Emil Jönsson ja Anna Haag yllätti yleisön lauantaina maailmancupin finaalitapahtumassa Ruotsin Falunissa. Kaksikko kertoi lopettavansa hiihtouransa.

– Lopetamme uran Falunin kisojen jälkeen, Emil Jönsson sanoi Expressenin mukaan.

– Sunnuntaina me hiihdämme viimeistä kertaa valkoisessa maajoukkueasussa, Anna Haag vahvisti.

Expressenin mukaan pariskunta oli tehnyt päätöksensä kuukausi sitten. Haag kertoo heränneensä eräänä aamuna olympialaisten aikana ja tunteneensa olevan sopiva aika lopettaa. Haag oli soittanut kotiin Jönssonille olympialaisista ja kertonut päätöksestään.

– Minulla on ollut tunne, että kroppani alkaa olla loppu, enkä pääse sille tasolle, jolla haluan olla. Haluan olla hyvin korkealla tasolla. Pääsen sinne, kun voin harjoitella oikein, mutta nyt se ei ole onnistunut ja olen vain kuntouttanut itseäni. Se on henkisesti raskasta, Jönsson sanoo.

Jönsson jäi lopulta ulos Ruotsin olympiajoukkueesta. Kaksikon lähiajan suunnitelmiin kuuluu iloisia asioita. Pariskunta astelee kesällä vihille, kun viime vuoden häät peruuntuivat.

– Nyt on hääpaikka ja kaikki muukin varattu, Jönsson kertoi aiemmin tällä viikolla Expressenille.

Emil Jönsson voitti urallaan kaksi olympiapronssia Sotshissa. Anna Haag puolestaan juhli viestin olympiakultaa Sotshissa ja kahta hopeaa Vancouverissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?