Maastohiihto

Venäläinen olympiamitalisti avautui Krista Pärmäkosken erivapaudesta – ”Ei ole yksin”

Julkaistu:

maastohiihto
Venäläishiihtäjätär sanoi venäläissivustolle, että Krista Pärmäkoski on yksi monesta, joilla oli erivapaus Etelä-Korean olympialaisissa.
Ilta-Sanomat kertoi hiljattain, että maastohiihtäjä Krista Pärmäkoskella on erityislupa urheilussa tavallisesti kiellettyjen lääkeaineiden käyttöön.

Pärmäkosken tiedottaja Heidi Lehikoinen on vahvistanut asian Ilta-Sanomille. Pärmäkoski voitti Pyeongchangin olympialaisissa kolme henkilökohtaista mitalia.

Venäläishiihtäjä Natalja Neprjajeva kertoi näkemyksiään erityisluvista venäläiselle Openski-nettisivustolle. Pronssisen viestimitalin Etelä-Korean olympialaisista voittanut Neprjajeva totesi, ettei Pärmäkoski ole yksin erityislupansa kanssa.

– Haluan kertoa, ettei hän ole yksin tässä asiassa. Puolella kaikista on joku sairaus...Mutta en halua mennä yksityiskohtiin tässä asiassa. Voin vain sanoa, että minä en kärsi mistään, mikä voisi johtaa spekulaatioihin, Neprjajeva sanoi Openskille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Minä olen terve ja todella iloinen siitä, että pystyn rehellisesti taistelemaan niitä vastaan, joilla on poikkeuslupia, Neprjajeva jatkoi.

Pärmäkosken lisäksi Suomen olympiajoukkueessa Etelä-Koreassa oli toinenkin urheilija, joka on saanut kroonisen sairauden perusteella Kansainväliseltä olympiakomitealta erivapauden tavallisesti kiellettyjen aineiden käyttöön.

Asian vahvisti aiemmin Ilta-Sanomille Olympiakomitean vastuulääkäri Maarit Valtonen, joka ei kuitenkaan ottanut kantaa urheilijoiden henkilöllisyyteen.

– Nämä ovat lääketieteellisesti perusteltuja syitä. Jos urheilija ei saisi käyttää näitä lääkeaineita, se vaarantaisi hänen terveytensä. Kriteerinä luvalle on, että lääkehoito ei paranna suorituskykyä, Valtonen kertoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt