Ruotsalainen asiantuntija latasi rajua kritiikkiä Norjan hiihtofanien ryyppäämisestä – esitti kuohuttavan ehdotuksen

Julkaistu:

HIIHTO
Torbjörn Nordvall kritisoi kovin sanoin Holmenkollenin yleisöä.
Ruotsin hiihtomaajoukkueen entinen mediavastaava Torbjörn Nordvall suomii kovin sanoin viikonloppuna pidettyjen Holmenkollenin kisojen oheisilmiöitä.

Nordvall käyttää Norjan TV2:n verkkosivuston Nettavisenin kolumnissaan rajua kieltä kuvaillessaan Oslon hiihtopyhätön tapahtumia.

– Sadat vapaaehtoiset tekivät kaikkensa sen eteen, että yleisö, hiihtäjät ja pomot saisivat kokea unohtumattoman 50 kilometrin kisan Holmenkollenilla. Sellainen siitä tulikin, mutta aivan muista syistä, Nordvall tykittää ja jatkaa:

– Kännikalat kusivat kuvainnollisesti järjestäjien ja kaikkien vapaaehtoisten päälle käyttäytymällä kuin siat. Heidän törkykäytöksensä tuhosi kilpailut, Nordvall kirjoittaa.

Ruotsalaishiihtäjä Daniel Rickardssonin kertoi lauantaina, että hänen päälleen heitettiin olutta kesken miesten 50 kilometrin kisan.

Sunnuntaina naisten 30 kilometrin kisan voittanut Marit Björgen ei halunnut tuoda lastaan kisapaikalle yleisön humalaisen käytöksen vuoksi. Samoilla linjoilla oli myös Astrid Jacobsen.

– Vaikka ihmiset tulisivatkin Holmenkollenille juhlimaan, kyseessä ei ole ryyppyjuhla ilman rajoja ja sääntöjä. Jotain on tehtävä, Jacobsen sanoi Dagbladetille.

Nordvall muistuttaa kolumnissaan myös, että yleisön humalainen käyttäytyminen ladunvarressa on turvallisuusriski. Lisäksi Holmenkollenille pääsy autoilla on haastavaa ja nyt jopa hälytysajoneuvojen kulku sinne oli vaikeaa.

– Humalaisia oli pitkin teitä, ja heidän takiaan ambulanssien ja paloautojen ajaminen oli mahdotonta. Ja kun känniset eivät kuuntele järjestyksenvalvojia ja poliiseja, turvallisuus on vaarassa.

Ruotsalaisella on mielessään radikaaliehdotus norjalaisten hiihdon pyhimmälle paikalle.

– Siellä pitäisi olla nollatoleranssi alkoholille. Kisa-alueelle ei saisi ylipäätään tuoda alkoholia. Järjestäjien ja poliitikkojen pitäisi toimia välittömästi, muuten koko tapahtuma on vaarassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt