Maastohiihto

Humalaiset aiheuttivat kaaoksen Holmenkollenin hiihtokisoissa – Marit Björgen ei halunnut tuoda lastaan paikalle

Julkaistu:

Maastohiihto
Oslon Holmenkollenin runsaslukuinen yleisö oli juhlatunnelmissa viikonloppuna.
Hiihtohullussa Norjassa viikonloppuna järjestetyt maailmancupin kilpailut poikivat runsaasti ikäviä lieveilmiöitä. Runsas alkoholinkäyttö yhdistettynä odottamattomaan väentungokseen aiheutti paikoitellen kaaosta.

Lauantaina kisalatujen tuntumaan ahtautui peräti 100 000 katsojaa seuraamaan miesten 50 kilometrin kilpailua. Muun muassa ruotsalaishiihtäjä Daniel Rickardson kertoi, että hänen päälleen oli heitetty olutta kesken kilpailun.

Muutkin hiihtäjät ovat kritisoineet kaaosta.

– En pitänyt siitä, mitä tapahtui eilen. Se meni ehkä vähän yli. Jotakin olisi pitänyt tehdä ja valmistautua paremmin, kun paikalle ahtautui yli 100 000 ihmistä, Norjan hiihtokuningatar Marit Björgen päivitteli sunnuntaina Expressenille.


Sunnuntain naisten kilpailun aikaan tunnelma oli huomattavasti edellispäivää rauhallisempi. Björgen oli kuitenkin yhä järkyttynyt lauantain kaaoksesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hiihtotähden 2-vuotiasta Marius-poikaa ei Holmenkollenin lehtereillä nähty.

– En tuonut Mariusta tänne, en todellakaan, Björgen sanoi.

Holmenkollenin lauantaikilpailu on perinteisesti maailmancup-kauden kohokohta. Paikalla on enemmän yleisöä kuin missään muussa kauden kilpailussa.

Myös naishiihtäjät haluaisivat Björgenin mukaan hiihtää lauantaina – yleisön pysyessä aisoissa. Björgen kuitenkin sanoo, etteivät kisajärjestäjät ole kuunnelleet toiveita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olemme nostaneet sen esille muutamaankin kertaan. He eivät kuitenkaan ole kuunnelleet meitä. En tarkalleen tiedä, minkä takia. He haluavat varmaankin myydä lippuja kahdelle päivälle, Björgen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt