Maastohiihto

Norjalaisfanit häiriköivät Holmenkollenilla – ruotsalaistähden päälle viskeltiin olutta: ”Totaalinen kaaos”

Julkaistu:

Maastohiihto
Lauantain kisatapahtumien jälkeen puhkesi kaaos metroasemilla, mutta jo miesten 50 kilometrin kilpailussa yleisö käyttäytyi holtittomasti.
Holmenkollenin maailmancupin kisatapahtumien jälkeen puhkesi kaaos useilla metroasemilla Oslossa. Yhteensä ainakin yhdeksän henkilöä sai eriasteisia vammoja, kun ihmiset pyörtyilivät ja tappelivat täpötäysillä asemilla lauantaina.

Oslon poliisin mukaan yksi ihminen jäi metron alle. Hän loukkaantui, mutta ei ilmeisesti hengenvaarallisesti.

Nyt on käynyt ilmi, että myös miesten 50 kilometrin maastohiihtokilpailussa oli omat ongelmansa, jotka johtuivat villistä kisayleisöstä.

Ruotsalaishiihtäjä Daniel Rickardsson kertoi, että katsojat olivat heittäneet hänen päällensä olutta kesken kilpailun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Täällä oli sairaat olosuhteet. Norjalaiskatsojat heittivät olutta päälleni. Wow, ajattelin. Se oli totaalinen kaaos, Rickardsson sanoi Aftonbladetin mukaan.

Rickardsson kuitenkin osasi suhtautua välikohtaukseen tyynesti.

– Ei se ollut mielestäni kovin epämiellyttävää. Tämä on juhlatilaisuus. Sellaista sattuu, kun on paljon ihmisiä, hän sanoi.

Rickardsson sijoittui kilpailussa 11:nneksi. Suomen Iivo Niskanen ei pysynyt kärkiletkassa ja oli lopulta 24:s kaksi ja puoli minuuttia voittaja Dario Colognalle hävinneenä.

Norjan supertähti Johannes Hösflot Kläbo joutui myös olosuhteiden uhriksi. Kläbon kilpailu meni pilalle, kun hän kaatui täysin yllättäen johtopaikalta kesken matkan. Kläbö menetti kompuroinnissa paljon aikaa ja väsytti itsensä yrittäessään kiriä kärjen etumatkaa kiinni. Hän saapui maaliin vasta sijalla 40.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Omien sanojensa mukaan Kläbo oli hiihtänyt olutpullon korkin päältä, mikä aiheutti kohtalokkaan kaatumisen.

Holmenkollenissa kilpaillaan sunnuntaina naisten 30 kilometrin kilpailu. Kilpailu alkaa kello 12.45. Harri Kirvesniemi ennakoi kilpailua Ilta-Sanomien haastattelussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt