Maastohiihto

Jatkuuko Krista Pärmäkosken menestyskulku Holmenkollenilla? Harri Kirvesniemi nimeää selvän suosikin kilpailuun

Julkaistu:

Maastohiihto
Naiset hiihtävät tänään Oslon Holmenkollenilla 30 kilometrin kilpailun.
Kolme henkilökohtaista olympiamitalia Pyeongchangista voittanut Krista Pärmäkoski oli viime viikonloppuna Lahdessa täysin ylivertainen. Pärmäkoski hiihti 10 kilometrin (p) kilpailun voittoon yli 20 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Venäjän Natalia Neprjajevaan.

Pärmäkoski jatkoi hyvää menoaan myös keskiviikkona Drammenin sprinteissä yltämällä finaaliin.

Tänään sunnuntaina 27-vuotias hakee menestystä Oslon Holmenkollenin 30 kilometrin vapaan kilpailusta. Ilta-Sanomien hiihtoasiantuntija Harri Kirvesniemi laskee Pärmäkosken menestyjäkandidaattien joukkoon.

– Uskoisin Kristan taistelevan ilman muuta palkintokorokepaikasta. Lahden 15 kilometriä näytti, että hän on toipunut loistavasti olympiaurakasta, ja kunto on säilynyt. Lisäksi kolmekymppiä sopii Kristalle yleensä oikein hyvin, Kirvesniemi sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kilpailun suurimmaksi voittajasuosiksi Kirvesniemi arvioi Ruotsin Charlotte Kallan. Pyeongchangissa yhdistelmäkilpailun olympiakultaa voittanut ruotsalainen jätti viime viikonlopun Salpausselän kisat väliin.

– Kalla on todennäköisesti panostanut vahvasti tähän kisaan. Hän jätti Lahden viikonlopun väliin ja tulee varmasti todella tuoreella jalalla Holmenkollenille. Hän on nähdäkseni kilpailun ykkössuosikki.

– Kilpailu hiihdetään melko haasteellisessa maastossa, ja porukka tulee varmasti hajoamaan jo melko aikaisessa vaiheessa, Kirvesniemi sanoo.

Kallan tavoin Lahden kisat väliin jättänyt Norjan Ragnhild Haga voitti hivenen yllättäen kultaa olympialaisten 10 kilometrin vapaan kilpailussa. Haga on napsinut palkintosijoja kuluvan kauden vapaan hiihtotavan kilpailuista myös maailmancupissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Mielenkiintoista nähdä, mikä on Ragnhild Hagan panos. Jos Haga on lähelläkään olympialaisten aikaista virettään, voi hän olla Kallan ykköshaastaja.

Kirvesniemi muistuttaa, ettei myöskään Marit Björgeniä sovi unohtaa palkintokoroketaistelusta hurmiollisen kotiyleisönsä edessä.

Viikko sitten Lahden perinteisen kympillä 0,3 sekuntia kolmossijasta jäänyt Kerttu Niskanen nousi viimeksi palkintokorokkeelle Holmenkollenin 30 kilometrin kisassa. Vapaa hiihtotapa ei kuitenkaan suosi tällä kertaa Niskasta.

– Vapaa on tietysti Kertulle haasteellisempi. Suhteellisesti hän voi olla lähempänä perinteisen tasoaan kuin veljensä. Sijat 6–8 ovat nähdäkseni Kertulle ihan realistisia, Kirvesniemi arvioi.

Naisten 30 kilometrin (v) kilpailu alkaa kello 12.45.

Maailmancup huipentuu ensi viikonloppuna Ruotsin Faluniin. Siellä ohjelmassa on kolme henkilökohtaista kilpailua sekä miehillä että naisilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt