Maastohiihto

Iivo Niskasen puhti ei riittänyt Holmenkollenin 50 kilometrillä – kilpailussa dramaattinen loppuratkaisu

Julkaistu:

Maastohiihto
Oslon Holmenkollenin legendaarisen kilpailun voittaja ratkesi vasta maalikameratarkistuksen jälkeen.
Sveitsin Dario Cologna kruunattiin Holmenkollenin vapaan hiihtotavan 50 kilometrin voittajaksi. Kilpailun loppu oli dramaattinen. Norjan Martin Johnsrud Sundby näytti jo kirivän voittoon, mutta hänen venytyksensä maaliviivalla oli luokattoman heikko, ja Cologna pinnisti hiuksenhienosti hänen edelleen.

Voitto oli Colognan uran ensimmäinen Holmenkollenin kuninkuusmatkalla.

Sundby vaikutti jo viime metreillä olevan varma voitostaan, sillä hän ei venyttänyt maaliviivalle läheskään yhtä voimakkaasti kuin sveitsiläinen.

Kolmanneksi sijoittui olympialaisista suljettu Venäjän Maksim Vilegzhanin. Venäläisen suoritus oli yllätys, sillä hän ei ollut kilpaillut maailmancupissa Rukan avausviikonlopun jälkeen.

Olympiavoittaja Iivo Niskanen ei yltänyt kärkitaistoon heikommalla hiihtotavallaan. Hän tuli lopulta maaliin 24:ntenä, reilut kaksi ja puoli minuuttia kärkeä perässä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Niskanen roikkui ison pääjoukon hännillä vielä kymmenen kilometriä ennen maalia, mutta ei pystynyt vastamaan keulan vauhdin lisäykseen. Suomalainen ei tapellut kärkisijoista missään vaiheessa kilpailua.

Norjan Hans Christer Holund avasi pellit noin kahdeksaa kilometriä ennen maalia ja hajotti kärkijoukkoa. Lopulta seitsemän miehen joukko ratkaisi kärkisijojen kohtalon.

Brittiyllättäjä Andrew Musgrave yritti irtiottoa tuloksetta paria kilometriä ennen maalia. Loppukiritaistossa hänellä ei ollut paukkuja vastata muiden kiristykseen.

Holmenkollen 50 km (v):

1. Dario Cologna, Sveitsi 2.01,48,1
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
2. Martin Johnsrud Sundby, Norja +0,0
3. Maksim Vilegzhanin, Venäjä +1,1
4. Sjur Röthe, Norja +4,2
5. Denis Spitsov, Venäjä +4,4
6. Hans Christer Holund, Norja +4,5
7. Andrew Musgrave, Iso-Britannia +15,1
8. Florian Notz, Saksa +25,9
9. Alex Harvey, Kanada +32,4
10. Robin Duvillard, Ranska +33,5

...

24. Iivo Niskanen, Suomi +2.36,1
29. Lari Lehtonen, Suomi +3.55,1
42. Perttu Hyvärinen, Suomi +7.02,4
55. Markus Vuorela, Suomi +14.13,4
56. Lauri Gummerus, Suomi +15.07,5

Huomenna sunnuntaina Holmenkollenilla hiihdetään naisten 30 kilometrin vapaan kilpailu. Maailmancup huipentuu ensi viikonloppuna Ruotsin Falunissa, jossa ohjelmassa on kolme henkilökohtaista kilpailua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt