Norjan kultavalmentaja joutuu puhutteluun kummallisista Therese Johaug -puheistaan

Norjan hiihdon päävalmentajan lausunto ärsyttää maan lajijohtoa.

Norjan hiihtovalmentajaa Vidar Löfshusia odottaa maan lajijohdon puhuttelu.

Norjan hiihtoliiton puheenjohtaja Erik Röste on ilmoittanut ottavansa päävalmentaja Vidar Löfshusin puhutteluun tämän olympialaisten päätöspäivänä antaman lausunnon takia.

Löfshus hyökkäsi vahvasti Kansainvälistä hiihtoliittoa vastaan, kun FIS valitti valmentajan mielestä epäreilusti Therese Johaugin 13 kuukauden kilpailukiellosta ja onnistui lopulta estämään dopingista kärähtäneen tähtihiihtäjän olympiamatkan, kun pannaa pidennettiin viidellä kuukaudella.

– Häpeällistä, että FIS esti Johaugia pääsemästä kisoihin. Toivottavasti he nyt huomasivat, että tapauksesta huolimatta olimme parhaita täällä, Löfshus sanoi katkeranoloisesti Nettavisenille ja osoitti sanansa erityisesti FIS:n puheenjohtajalle Gian-Franco Kasperille.

Nyt Röste on ilmoittanut, että Löfshusia odottaa puhuttelu huolimatta maan huimasta hiihtomenestyksestä Pyeongchangissa.

Rösteä ärsytti ennen kaikkea se, että keskustelu Johaugista nousi suuremmaksi puheenaiheeksi Norjassa kuin naisten 30 kilometrin kisa, jossa Marit Björgen nappasi hämmästyttävästi kahdeksannen olympiakultamitalinsa.

– Kansallisena hiihtoliittona meidän pitää kunnioittaa kansainvälisen kattojärjestön päätöksiä. Tämä oli Marit Björgenin suuri päivä ja sen piti olla myös päivän fokus, Röste sanoi VG:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?