Maastohiihto

Naisten viestijoukkueen ympärillä draaman ainekset – Matintalo: ”Näinköhän Reijolla on uskallusta päästää minut viestiin?”

Julkaistu:

Pyeongchang 2018
Uskalletaanko minut päästää viestiin? kysyy Aino-Kaisa Saarisen ja Kerttu Niskasen pessyt Johanna Matintalo.
Ketkä hiihtävät lauantaina Suomen naisten 4x5 kilometrin viestijoukkueessa? Kuuma spekulointi alkoi tiistaisen olympialaisten sprinttikisan jälkeen – eikä aiheetta.

Tähän asti on pidetty käytännössä naulattuna, että viestijoukkueen perinteisen osuuksilla nähdään kokeneet arvokisakävijät Aino-Kaisa Saarinen ja Kerttu Niskanen. Kaksikko kuitenkin taipui joukkueen kuopukselle Johanna Matintalolle sekä kisat avanneen yhdistelmäkisan perinteisellä että sprintin aika-ajossa ja puolivälierähiihdossa.

– Mielestäni olen nyt antanut hyvät viestinäytöt sekä yhdistelmäkisan perinteisellä että sprintissä, olympiadebytantti Matintalo, 21, alleviivasi Pyeongchangissa.

– Viestipaikka ilman muuta kiinnostaa.

Matintalon eleet ja koko olemus kertoivat paljon, sanatkin. Syntyi vaikutelma, että hänen mielestään näytöt on nyt annettu ja että hän ansaitsisi tulla valituksi. Asiasta päättävälle päävalmentaja Reijo Jylhälle lähtivät paljon puhuvat terveiset.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Saa nähdä, miten paljon viestivalinnoissa painotetaan kokemusta. Olin ”Aikkua” (Saarinen) ja ”Kepaa” (Niskanen) edellä sprintissä, mutta näinköhän Reijolla on uskallusta päästää minut viestiin? Matintalo kyseli itseluottamusta uhkuen.

– Nähtäväksi jää, olenko valmennuksen mielestä liian kokematon ja arvaamaton. Olen kyllä valmis hiihtämään.

Sprintin lopputuloksissa Matintalo oli lopulta 19:s, Niskanen 23:s ja Saarinen 25:s. Niskanen ja Saarinen olivat arvatenkin pettyneitä omiin sprinttisuorituksiinsa ja toivat sen reilusti esiin. Kun kaksikolta kyseltiin tulevasta viestistä, molemmat ilmaisivat painokkaasti halunsa olla mukana siinä. Sen suuremmin he eivät lauantaisen kisan valintoja ruotineet.

– Meidän pitäisi saada aika nopeastikin tietää, ketkä siinä lopulta hiihtävät, Niskanen kuitenkin lisäsi.

Haisee draamalta. Pitää muistaa, että tammikuisessa Davosin maailmancupin osakilpailussa Matintalo pettyi pahasti, kun Jylhä pudotti hänet yllättäen 10 kilometrin startista. Matintalon avautumisen jälkeen syntyi lievää kohua. Miten käy nyt, jos hänet pudotetaan joukkueesta?

Tai mikä kulissien takainen show siitä kehkeytyykään, jos joko Saarinen tai Niskanen joutuu luopumaan varmana pitämästään viestipaikasta? Ne paikat nimittäin saattavat olla heille jo etukäteen luvattuja.

– Jos saan hiihtää viestissä, minulle käy kumpi tahansa, avausosuus tai kakkososuus. Kummassakin on puolensa, Matintalo jo ennakoi mahdollista viestihiihtoaan.

Artikkelia tarkennettu klo 9.20 Matintalon sitaattien osalta.

Maastohiihdon olympiaohjelma:

Torstai 15.2.
Klo 08.30 naisten 10 km (v) väliaikalähtö

Perjantai 16.2.
Klo 08.00 miesten 15 km (v) väliaikalähtö

Lauantai 17.2.
Klo 11.30 naisten 4 x 5 km viesti

Sunnuntai 18.2.
Klo 08.15 miesten 4 x 10 km viesti

Keskiviikko 21.2.
Klo 10.00 naisten ja miesten parisprintin karsinnat (v)
Klo 12.00 naisten ja miesten parisprintin finaalit (v)

Lauantai 24.2.
Klo 07.00 miesten 50 km (p) yhteislähtö

Sunnuntai 25.2.
Klo 08.15 naisten 30 km (p) yhteislähtö

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt