Maastohiihto

Norjalaistähti ja Justyna Kowalczyk raivostuivat toisilleen naisten sprinttikisassa: ”Haluan anteeksipyynnön”

Julkaistu:

Pyeongchang 2018
Olympiavoittajat Justyna Kowalczyk ja Ingvild Flugstad Östberg syyttivät toisiaan karsiuduttuaan sprintin välieristä.
Tiistai oli pettymyksen päivä norjalaiselle hiihtotähdelle Ingvild Flugstad Östbergille. 27-vuotiaan olympiavoittajan ja maailmanmestarin sprinttikisa Etelä-Korean olympialaisissa päättyi jo puolivälieriin.

Östberg oli erässään pitkään toisena ja matkalla välieriin, mutta kontakti takaa tulleen puolalaiskonkarin Justyna Kowalczykin kanssa romutti jatkohaaveet.

Kowalczyk yritti päästä alamäen jälkeen sisäpuolelta Östbergin ohi, minkä seurauksena norjalaisen tasapaino horjui ja vauhti hidastui.

Östberg tuli lopulta maaliin eränsä neljäntenä yli kolme sekuntia kärjestä jääneenä. Neljän vuoden takainen 10 kilometrin olympiavoittaja Kowalczyk oli erän viides 5,7 sekuntia ykköspaikasta.


Östberg ei peitellyt tunteitaan tultuaan maaliin ja näytti Kowalczykille elekielellään olevansa tilanteesta ärsyyntynyt. Kisan jälkeisissä haastatteluissa norjalainen antoi kilpakumppanilleen kovaa kritiikkiä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hän (Kowalczyk) ei hiihtänyt sääntökirjan mukaan. Se on uskomattoman tympeää, Östberg valitti Expressenin mukaan.

– En ymmärrä, miksi hän teki niin. Toivoin, että hän olisi tullut puhumaan minulle kisan jälkeen. Mutta se oli selvästi liikaa toivottu.

Suorasanaisuudestaan tunnettu Kowalczyk oli tilanteesta täysin eri mieltä. Puolalainen syytti Östbergiä.

– Hän teki väärin. Haluan anteeksipyynnön, Kowalczyk vaati.

Odotettua vaisumpaa

Pyeongchangin kisat ovat olleet toistaiseksi pettymys maailmancupin kärjessä oleville norjalaisille. Östberg ja maailmancupia johtava Heidi Weng lähtivät Etelä-Koreaan suurina mitalitoivoina, mutta toistaiseksi tulokset eivät ole olleet lähellekään toivotunlaisia.

Weng pääsi tiistain sprinttikilpailussa välieriin, mutta jäi eränsä viimeiseksi.


Lauantaina hiihdetyssä yhdistelmäkilpailussa Östberg ja Weng jäivät sijoille 11 ja 9 Ruotsin Charlotte Kallan juhliessa olympiavoittoa.

Ruotsissa norjalaishiihtäjien odotettua vaisummista esityksistä on otettu ilo irti. Kuittailu lisääntyi tiistaina, kun sprintin olympiakulta meni länsinaapurin Stina Nilssonille.


– Norja, nyt me nauramme teille, Expressenin hiihtotoimittaja Tomas Pettersson otsikoi kolumninsa.

Flugstad Östberg aikoo tehdä kaikkensa, ettei Etelä-Koreassa nähdä pelkkää ruotsalaisnäytöstä.

– Tunsin oloni tänään hyväksi, mutta tunteminen ei auta, vaan se pitää myös näyttää. Torstaina onnistuu, hiihtäjä sanoi NRK:lle viitaten 10 kilometrin vapaan kilpailuun.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt