Maastohiihto

Matti Heikkinen myönsi karut realiteetit yhdistelmäkisan pettymyksen jälkeen: ”Turha lähteä selittelemään”

Julkaistu:

Pyeongchang 2018
Matti Heikkinen ei päässyt toivomaansa vauhtiin sunnuntain kilpailussa Etelä-Korean olympialaisissa.
Viime talven MM-pronssimitalistilla Matti Heikkisellä ei ollut hymy herkässä yhdistelmäkisan jälkeen. Pyeongchangin haastattelupisteelle saapui ilmiselvästi pettynyt mies, ja syy löytyi tietysti lopputuloksista: sijoitus 21:s, matkaa kärkeen yli puolitoista minuuttia.

Heikkisellä oli ongelmia nimenomaan perinteisen osuudella, jolla hän jäi tolkuttoman kauaksi kärjestä. Vapaan osuudella hiihto sujui selvästi paremmin.

– Ei siinä perinteisellä tapahtunut mitään. Heikkoa hiihtoa on turha lähteä selittelemään, kokenut Heikkinen alleviivasi.

– Valmistautuminen näihin kisoihin alkoi 1. toukokuuta 2017. Nyt voi sanoa, ettei se ole onnistunut riittävän hyvin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuoden 2011 maailmanmestari kuvaili olosuhteita erittäin haastaviksi. Stadionilla ja sen liepeillä pyöri kisan aikana hyytävä ja puuskittainen tuuli.

– Tuuliolosuhteet olivat kuin suoraan venäläisestä elokuvasta, Heikkinen sanoi.

– Mutta edelleen siellä mitalipallilla seisoo kolme miestä, joita nämä tuuliolosuhteet eivät haitanneet. Ei kisa siis siihen ratkennut. Kuntoni ei vaan riittänyt tänään.

Onko vielä toivoa paremmasta näissä olympiakisoissa?

– Aina elämässä on toivoa. Pitää vaan tehdä maltilla analyysit eikä provosoitua. Lyhyessäkin ajassa voi saada jotain muutettua, Heikkinen linjasi.

Norjalaisvoittajan ”lassevirénit” hämmästyttivät

Tuntuvassa pakkasessa hiihdetty yhdistelmäkisa alkoi Iivo Niskasen vakuuttavalla irtiottoyrityksellä, mikä kuitenkin hurjassa vastatuulessa hyytyi vetoavun puuttumiseen. Osittain tämän rykäisyn vuoksi Heikkinen joutui heti alussa ahtaalle – eikä sittemmin enää noussut kunnolla tolpilleen.

– Iivon taktiikassa ei ollut mitään uutta ja yllättävää, Heikkinen sanoi.

Hämmästynyt hän sen sijaan oli kisan voittaneen norjalaisen Simen Hegstad Krügerin uskomattomasta tempusta – hiihtourheilun lasseviréneistä.

– Huima veto, Heikkinen näki.

Krüger menetti sauvansa heti startin jälkeen tapahtuneessa kolarissa, ja jäi kärjestä jo noin peräti 25 sekuntia. Ajettuaan karkulaiset kiinni norjalaisen kirivarastojen olisi luullut ehtyneen, mutta mitä vielä, hän karkasi kisan loppuvaiheilla omin avuin irtiottoon.

– Se oli aivan jäätävä suoritus! Heikkinen ylisti

– Norjalaisen kaaduttua en olisi ikinä uskonut, että hän pystyy nousemaan takaisin kärkeen ja vieläpä karkaamaan muilta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt