Reijo Jylhän keskustelua herättänyt päätös tuli Johanna Matintalolle sokkina – ”On kurja olo, miten tässä on toimittu” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Reijo Jylhän keskustelua herättänyt päätös tuli Johanna Matintalolle sokkina – ”On kurja olo, miten tässä on toimittu”

Nuori hiihtäjälupaus yllättyi, kun päävalmentaja Reijo Jylhä ei valinnut häntä Planicassa sunnuntaina kilpailtuun 10 kilometrin väliaikalähtöön.

Johanna Matintalo pettyi Reijo Jylhän ratkaisuun.

21.1.2018 15:08 | Päivitetty 21.1.2018 20:41

Sunnuntaina aamupäivällä hiihtopiirit ovat iloinneet Krista Pärmäkosken ensimmäisestä maailmancupin osakilpailuvoitosta Slovenian Planicassa.

Keskustelu kilpailun ympärillä otti kuitenkin kierroksia jo lauantaina, kun Reijo Jylhä julkisti sunnuntaina kilpailevan kuusikkonsa.

Keskustelua aiheutti se, että Jylhä jätti 21-vuotiaan Johanna Matintalon rannalle ja valitsi perinteiselle sen sijaan vapaan spesialistin Riitta-Liisa Roposen ja pitkään vaikeuksissa olleen Anne Kyllösen. Lisäksi Matintalo oli lauantaina käydyssä sprintissä kolmanneksi paras suomalainen.

Ilta-Sanomat tavoitti puhelimitse Matintalon, joka kertoi pettyneensä raskaasti päävalmentajan päätökseen.

– Osa on arvuutellut, halusinko hiihtää tai olinko sairas. Ne ovat vääriä olettamuksia, sillä olen kunnossa. Olisin halunnut hiihtää tänään todella paljon, mutta Reijo ilmoitti minulle lauantaina iltapäivällä, että minä olen seitsemästä naisesta se, joka ei mahdu sunnuntain kokoonpanoon, Matintalo kertoi ja kuvaili tietoa sokiksi.

– Eilinen joukkueesta putoaminen oli pieni sokki. En ollut ajatellut, että minä olen siitä sunnuntain kisasta liipasimella. Joskus on nukuttanut paremmin kuin viime yönä, sen verran oli käsiteltävää. Olin vahvassa uskossa, että näyttöjeni puolesta hiihdän molempina päivinä.

Matintalon mukaan Jylhä kertoi hänelle, ettei lauantain sprintillä ollut vaikutusta joukkueesta ulosjääntiin.

– Tilanne olisi ollut kuulemma sama, vaikka olisin hiihtänyt miten hyvin. Moni ymmärsi, että lauantain kilpailu oli karsinta sunnuntaille, mutta itse en koe niin. Eihän se voinut olla niin, koska olin kolmanneksi paras ja minut pudotettiin silti.

”Koen, että minut on suljettu taistelusta”

Kun IS tavoitti Matintalon, hän oli matkalla Sveitsin Gomsiin. Siellä järjestetään nuorten MM-hiihdot 28.1.–3.2.

– Toivon, että pystyn pääsemään tästä pettymyksestä yli mahdollisimman nopeasti. Asian vatvominen ei muuta ainakaan mitään hyvään suuntaan. Kenraaliharjoitus jäi tänään nyt tekemättä. Toivottavasti pystyn hiihtämään entistä kovempaa ja todistamaan, että tämän viikonlopun valinnat eivät ehkä olleet niitä oikeita, Matintalo sanoi.

Vaikka Matintalon olympiamatka on käytännössä varma, se ei Pöytyän Urheilijoiden lupausta sunnuntaina lämmittänyt.

– Vaikka minut valittaisiin olympialaisiin, minulta vietiin käytännössä viimeinen ja tärkein näytönpaikka 30 kilometriä (p) silmällä pitäen. Koen, että minut on ikään kuin suljettu kolmenkympin paikkojen taistelusta, koska en päässyt tänään todistamaan vauhtiani muihin verrattuna. On kurja olo, miten tässä on toimittu, Matintalo sanoi.

IS yritti pitkin sunnuntaita tavoittaa Jylhää kommentoimaan valintoja, mutta hän ei vastannut soittopyyntöihin.

Naishiihtäjien kisaurakka Pyeongchangin talviolympialaisissa alkaa 10. helmikuuta, jolloin matkana on 15 kilometrin yhdistelmäkilpailu. Matintalon päämatka puolestaan päättää naisten kisaurakan 25. helmikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?