Maastohiihto

Perttu Hyvärisen odottamaton tempaus SM-hiihtojen lehdistötilaisuudessa sai kilpakumppanit nauramaan – "Ne olivat äidin terveiset"

Julkaistu:

SM-hiihdot
Miesten 15 kilometrin kärkikolmikko pääsi herkuttelemaan raskaan työpäivän päätteeksi ennakoitua nopeammin.
Vantaan Hakunilaan lauantaina saapunut runsaslukuinen yleisö sai lauantaina kosolti riemunaiheita, kun Vantaan Hiihtoseuran Anssi Pentsinen ja Matti Heikkinen hiihtivät kaksoisvoittoon 15 kilometrin vapaan SM-kisassa.

Väliaikalähtönä hiihdetyssä kilpailussa Pentsinen löi seurakaverinsa 18,8 sekunnilla ja pääsi tuulettamaan uransa ensimmäistä henkilökohtaista aikuisten SM-kultaa.

Tv-haastatteluiden ja palkintoseremonioiden jälkeen kotiyleisön suosikit siirtyivät läheiseen rakennukseen, jossa järjestettiin lehdistötilaisuus. Tässä vaiheessa matkasta putosi kuitenkin kilpailun pronssimies, Riistaveden Urheilijoiden Perttu Hyvärinen.

Lehdistötilaisuus alkoi ilman Hyväristä, joka saapui paikalle yllätysten kera noin viisi minuuttia myöhemmin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pentsinen ja Heikkinen naurahtivat suut virneessä, kun Hyvärinen istahti alas ja tarjosi kärkikaksikolle kuumat makkarat. Kärkikolmikko ei aikaillut, vaan mutusteli makupalat tentin ohessa.

Makkarantuoksuisen lehdistötilaisuuden jälkeen Hyvärinen paljasti, ettei ollut pulittanut välipaloja omasta pussistaan.

– Ne olivat äidin terveiset. Hän oli ostanut kisamakkaroita, ja päätin tarjota antimista myös pojille. Äiti pitää huolta, kotona ja kisoissa, Hyvärinen kertoi Ilta-Sanomille.

26-vuotiaalle Hyväriselle SM-mitali oli uran neljäs. Siitä hän omisti leijonanosan paikan päällä kannustaneelle perheelleen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Se oli aika riipaiseva hetki, kun ylitin maalilinjan. Perhe on ollut arvokas tuki viime kuukausina, jolloin on käyty aika pohjallakin mutta josta on myös noustu jo tälle tasolle, Hyvärinen sanoi ja viittasi alkukautta sekoittaneeseen pahaan ylikuntotilaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt