Maastohiihto

Kerttu Niskanen kommentoi sisarusten poisjääntiä: ”Ei ole Niskasten salaliitto”

Julkaistu:

maastohiihto
Kerttu Niskanen lähetti onnitteluviestin Riitta-Liisa Roposelle.
Kerttu Niskanen ilmoitti lauantaiaamuna sosiaalisessa mediassa, että ei aio hiihtää Hakunilan SM-kisoissa, vaikka oli ilmoittautunut lauantain ja sunnuntain henkilökohtaisille matkoille. Kaksikon Niskanen–Krista Pärmäkoski poisjäänti latisti kilpailua naisten Suomen mestaruuksista. Pärmäkoski jätti vielä perjantaina auki, hiihtääkö sunnuntaina yhdistelmäkilpailun, mutta lauantaisen tiedon mukaan hän jää ”95-prosenttisen varmasti” kotiin.

Kerttu Niskasen ilmoitus tuli kiinnostavasti suunnilleen samaan aikaan kuin hänen veljensä Iivo Niskanen kertoi, että ei kilpaile Vantaalla.

– Kyse ei ole Niskasten salaliitosta, Kerttu Niskanen nauroi Ilta-Sanomille lauantaina iltapäivällä.

Sotkamolainen kertoi, että vaikka palautuminen viime sunnuntaina päättyneestä Tour de Skistä on onnistunut hyvin ja sujunut matalatehoisen harjoittelun merkeissä, ylimääräinen matkustaminen kallisti vaa’an kotiinjäännin suuntaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– En ole millään lailla kipeä ja palasin juuri lenkiltäkin, mutta tämä ratkaisu tehtiin olympiakisojen ehdoilla valmentajani Pekka Vähäsöyringin kanssa.

Niskanen olisi hiihtänyt SM-kisoissa korkeintaan jommankumman henkilökohtaisista matkoista. Olympiakisoissa häntä kiinnostavat sekä 10 km:n (v) väliaikalähtö että yhdistelmäkilpailu. Varsinkin vapaa hiihtotapa on kulkenut tällä kaudella paremmin kuin viime kaudella.

Riitta-Liisa Roposen mestaruus kympillä ei yllättänyt Niskasta.

– Lähetin hänelle onnitteluviestin. Olen koko ajan pitänyt selvänä, että hän pääsee olympiajoukkueeseen ja hiihtää kisoissa ainakin kympin vapaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Niskanen kilpailee seuraavan kerran ensi viikonloppuna Planican maailmancupissa. Sloveniassa kilpaillaan perinteisellä tekniikalla sprintti ja 10 km:n väliaikalähtö. Juuri ennen Planican-matkaa järjestetään Helsingissä Urheilugaala, jonne Niskanen ei tällä kertaa osallistu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt