Maastohiihto

Iivo Niskanen tulee pääkaupunkiseudulle vasta Urheilugaalaan – ”Tultiin siihen tulokseen”

Julkaistu:

Maastohiihto
Kuuma Vuoden urheilija -ehdokas jätti yllättäen SM-kisat väliin.
Olympiavoittaja, maailmanmestari Iivo Niskasta odoteltiin pääkaupunkiseudulle Hakunilan SM-kisoihin, mutta lauantaina aamulla varmistui, ettei tähtihiihtäjä osallistu kisoihin lainkaan. Niskanen olisi varmasti kamppaillut voitosta lauantain 15 kilometrillä (v) ja sunnuntain yhdistelmäkilpailussa.

Hän saapuu pääkaupunkiseudulle seuraavan kerran torstaina, kun osallistuu Areenassa Urheilugaalaan. Niskanen on kuumimpia ehdokkaita Vuoden urheilija -titteliin, jonka hän saavutti jo vuoden 2014 ansioistaan Sami Jauhojärven kanssa.

Helsingistä matka jatkuu Planican maailmancupiin, jonka perinteisen hiihtotavan sprintissä ja 15 kilometrin väliaikalähdössä Niskanen aikoo olla iskussa.

– Ei mitään paniikkia. Tultiin siihen tulokseen valmentaja Olli Ohtosen kanssa, että seuraavan kerran kilpaillaan vasta Planicassa ja Seefeldissä (viimeinen maailmancup ennen olympiakisoja). Keskitytään nyt työntekoon, jotta oltaisiin Koreassa (Pyeongchangin olympiakisoissa ensi kuussa) kunnossa, Niskanen viestitti Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viime kauden ja Lahden MM-kullan ja -pronssin jälkeen Niskanen ja Ohtonen kertoivat yhdeksi menestyksen kulmakiveksi nimenomaan sen, että urheilija ei kilpaillut, jos oli pienikin epäilys matalasta vireystilasta ja siitä, että kilpailun aiheuttama kuormitus voisi kumuloitua sairastumiseksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt