Maastohiihto

Iivo Niskanen jättää SM-hiihdot väliin: ”Pientä epävireisyyttä kropassa”

Julkaistu:

Maastohiihto
Suomen kärkihiihtäjiin kuuluvat Niskasen sisarukset eivät kilpaile viikonloppuna Vantaan SM-hiihdoissa.
Maailmanmestari Iivo Niskanen jää pois Vantaan SM-hiihdoista. Niskasen valmentaja Olli Ohtonen vahvisti lauantaina, ettei Niskanen kilpaile Hakunilan laduilla.

Niskanen keskittyy harjoitteluun kotimaisemissaan Kuopiossa, jotta olisi mahdollisimman hyvässä vedossa kauden tärkeimmissä kilpailuissa Pyeongchangin olympialaisissa.

– Iivolla on pientä epävireisyyttä kropassa. Siksi päädyimme siihen, ettei hän kilpaile Vantaan SM-laduilla, Ohtonen kertoi lauantaina.

Ohtosen mukaan Niskanen ei ole sairastunut, vaan on täydessä harjoituskunnossa. Kilpaileminen tässä vaiheessa kautta ei tuntunut kuitenkaan järkevältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Totta kai on harmi jättää SM-kisat väliin, koska ne ovat hyviä kilpailuja. Toivottavasti Iivo pääsee keväällä SM-laduille, Ohtonen sanoi.

Niskanen on vahva ehdokas Vuoden urheilijaksi, ja hän osallistuu torstaina Urheilugaalaan Helsingissä. Perjantaina Niskanen matkustaa Slovenian Planicaan, jossa kilpaillaan maailmancupissa ensi viikonloppuna.

Alun perin Niskasen oli määrä hiihtää Planicassa vain sunnuntainen perinteisen hiihtotavan 15 kilometriä, mutta hän osallistuu sittenkin myös lauantain sprinttiin.

Sprintti on Niskasen ja Ohtosen ajatuksissa vahva ehdokas olympialaisten kisamatkaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Oli harmi, että Tour de Skillä Oberstdorfin sprintti peruuntui myrskyn takia. Siksi Iivo hiihtää sprintin Planicassa, Ohtonen sanoi.

Myös Iivo Niskasen isosisko Kerttu Niskanen jättää Suomen mestaruuskilpailut väliin. Hän kertoi Instagram-tilillään, että palauttelee kehoaan viime sunnuntaina päättyneestä Tour de Ski -kiertueesta ja harjoittelee kotonaan Vuokatissa.

– SM-mitaleista taistelen keväällä, Kerttu Niskanen viittasi huhtikuisiin Taivalkosken SM-kisoihin.

Maailmancup on menossa samaan aikaan Vantaan SM-kisojen kanssa Saksan Dresdenissä, mutta siellä ei kilpaile suomalaisia. Suomalaiset palaavat maailmancupiin viikon kuluttua Slovenian Planicaan, jossa hiihdetään sprintissä tärkeä olympianäyttökilpailu lauantaina ja perinteisen hiihtotavan 10 ja 15 kilometriä sunnuntaina.

Vantaalla hiihdetään lauantaina vapaan hiihtotavan kilpailut, joissa naisten matkana on 10 kilometriä ja miesten matkana 15 kilometriä.

Sunnuntaina ohjelmassa ovat yhdistelmähiihdot. Naiset kisaavat 6,6 kilometriä ensin perinteisellä hiihtotavalla ja perään saman matkan vapaalla. Miehet hiihtävät 13,3 kilometriä kummallakin hiihtotavalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt