Maastohiihto

Harri Kirvesniemeltä suora arvio Anne Kyllösestä – ”Näyttää erittäin huonolta”

Julkaistu:

Maastohiihto
Anne Kyllösen valinta olympialaisiin ei ole mahdotonta. Se taas on täysin toinen asia, pääseekö hän hiihtämään lainkaan kilpaa.
Kun Tour de Ski -kiertue päättyi Lenzerheiden kilpailujen osalta uudenvuodenpäivänä, Anne Kyllönen käveli toimittajien ohi sanomatta sanaakaan.

Päävalmentaja Reijo Jylhä, myös Kyllösen henkilökohtainen valmentaja, ajoi pettyneen urheilijan itse Zürichin lentokentälle, josta Kyllönen matkasi Suomeen harjoittelemaan.

Vaikka 11 päivää myöhemmin Kyllönen juhli Vantaalla parisprintin SM-hopeaa, tilanne ei ole vieläkään kehuttava. Silmiinpistävää oli etenkin se, miten hopea tuli: Kainuun Hiihtoseuran konkari menetti ankkuriosuudella yhdeksän sekunnin johtoaseman ja oli maalissa toinen, 4,64 sekuntia voittajasta – Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoskesta.

Kyllönen hävisi siis 1,5 kilometrin matkalla lähes 15 sekuntia, vaikka Pärmäkoskella oli varaa tuuletella loppusuoralla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kuudella sadasosalla taakse jäänyt Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononenkin löi Kyllösen viimeisellä osuudella 8,7 sekunnilla.

Ilta-Sanomien hiihtoasiantuntijan Harri Kirvesniemen mukaan Kyllösen otteissa ei ole tapahtunut merkittävää muutosta sitten Tour de Skin keskeytyksen.

Kirvesniemi kiteyttää asian ytimekkäästi: Olympiapaikka on mahdollinen, mutta mitä matkaa Kyllönen, 30, pääsisi hiihtämään?

– Toistaiseksi Annen osalta kyse on ennemmin varamiehen varapaikasta, ellei lauantaina ja sunnuntaina tapahdu jotain selvää edistystä, Kirvesniemi sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän muistuttaa, että Suomen naiset, joilla on ollut varaa valita matkansa, ovat olleet myös todella vastahakoisia jättämään niitä väliin arvokisoissa. Lisäksi olympialaisissa kisarytmi ei ole yhtä tiheä kuin MM-kisoissa.

– Juuri siinä mielessä Annen tilanne näyttää erittäin huonolta.

Kirvesniemi muistuttaa, että vuodesta 2011 alkaen kaikissa arvokisoissa esiintyneen Kyllösen valinta kaatuu – jos kaatuu – valintakriteereihin, ei maapaikkoihin.

– Suomen naisten kansainvälisen tason porukka on niin pieni, että kyse on ennemminkin siitä, kuinka monta urheilijaa olympialaisiin viedään.

– Koska kärki ei hiihdä Vantaalla kaikkia kisoja, lauantaina (10 km väliaikalähtö) ja sunnuntaina (yhdistelmäkilpailu) kolmen joukkoon pääsy on minimivaatimus.

Onko valinta senkään jälkeen varma? Ei välttämättä, Kirvesniemi arvioi.

14-kertainen arvokisamitalisti epäilee ylipäätään Kyllösen kiinnostusta lähteä kuukauden mittaiselle olympiareissulle, mikäli kisaamaan pääseminen on epätodennäköistä.

– Koska kyseessä on kokenut urheilija, kilpailematta jääminen olisi todella kova kohtalo, Kirvesniemi sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt