Maastohiihto

Krista Pärmäkoski testaa Vantaalla, miten keho reagoi pariviestiin

Julkaistu:

Maastohiihto
Pariviesti on hänelle ensimmäinen SM-tasolla.
Krista Pärmäkoski testaa Vantaan SM-hiihdoissa iskukykyään Pyeongchangin olympialaisia ajatellen. Pärmäkoski kokeilee, miten keho reagoi pariviestiin, jossa hiihdetään ensin alkuerät ja runsaan parin tunnin palautuksella finaali.

– Menin tarkoituksella vähän kovempaa. Jos olympialaisissa pääsee pariviestin joukkueeseen, niin nyt näkee, miten kroppa palautuu, Pärmäkoski sanoi hallittuaan Ikaalisten Urheilijoiden riveissä naisten ensimmäistä alkuerää.

Pärmäkoski pääsi pitkästä aikaa edustamaan seuraansa viestijoukkueessa. Aiempina vuosina hän oli seuransa ainoa naishiihtäjä, mutta nyt hänen ympärilleen on kerätty viestijoukkuetta. Vantaan pariviestissä Pärmäkosken kanssa hiihtää Maaret Pajunoja.

– Nyt ei tarvinnut ihan urku auki vetää, mutta vähän reippaampaa, Pärmäkoski sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Alkuerä aukaisi hengitystä kevyen viikon päätteeksi. Pärmäkoski on Tour de Ski -kiertueelta palattuaan ottanut rauhallisesti, mutta teki eilen terävän voimaharjoituksen Vantaan SM-valmistautumisena.

Olympialaisiin jo valittu Pärmäkoski, 27, on aiemmin edustanut Ikaalisten Urheilijoita SM-hiihtoviestissä vain juniorina. Pariviesti on hänelle ensimmäinen SM-tasolla.

– 12-vuotiaana olin 16-vuotiaiden viestissä ja 16-vuotiaana 20-vuotiaiden viestissä. Silloin otimme SM-hopeaa, Pärmäkoski muisteli.

Naisten pariviestin finaali alkaa Vantaan Hakunilassa kello 14.10.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mukana on 12 joukkuetta, Ikaalisten lisäksi muun muassa Aino-Kaisa Saarisen ja Leena Nurmen edustama Lempäälän Kisa, Anita Korvan ja Anne Kyllösen Kainuun Hiihtoseura sekä Anni Kainulaisen ja Laura Monosen edustama Hämeenlinnan Hiihtoseura.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt