Maastohiihto

Marit Björgen ei ole paljastanut päätöstään – toinen norjalaishiihtäjä anelee: ”Anna minulle mahdollisuus”

Julkaistu:

maastohiihto
Kathrine Harsem toivoo saavansa mahdollisuuden olympialaisissa.
Norjan mestaruuskilpailuissa sprinttikultaan hiihtäneen Marit Björgenin osallistuminen ensi kuun olympiasprinttiin on vielä suuri arvoitus.

Sprintti on olympialaisissa tarjolla olevista matkoista Björgenille, 37, heikoin. Siinä lepää myös Kathrine Harsemin toivo.

Harsem, 28, otti torstaina hopeisen mitalin Björgenin jälkeen ja kertoi Dagbladetille haaveilevansa sprintin olympiapaikasta.

– Maritin pitäisi jättää sprintti väliin olympialaisissa. Hän on voittanut sen aiemmin. Anna minulle mahdollisuus, Harsem lähetti terveisiä Björgenille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– No ei. Ymmärrän, että Marit hiihtää, jos hän tuntee sen hyväksi ajatukseksi, Harsem jatkoi.


Harsem kuitenkin toivoo, että Björgen ei panosta sprinttiin olympialaisissa.

– Kaikki toivovat saavansa mahdollisuutensa. Maritilla on viisi muuta mahdollisuutta, kun taas minulle tämä olisi ainoa. Toivonkin, että hän panostaisi muihin matkoihin.

Harsem ei urallaan ole voittanut aikuisten arvokisamitaleja. Hän otti aikoinaan vuonna 2010 alle 23-vuotiaiden MM-pronssia vapaan hiihtotyylin sprintissä. Kultaa hiihti tuolloin Mari Laukkanen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Björgen on kuusinkertainen olympiakultamitalisti. Sprinttikultaa hän on ottanut Vancouverissa perinteisellä ja Sotshissa perinteisen parisprintissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt