Ministeri ärähti – Venäjällä tyrmistyttiin hiihtäjien dopingrangaistuksista: ”Tämä on skandaalimaista ja epäoikeudenmukaista”

Julkaistu:

Maastohiihto
Ministeri Vitali Mutkon mukaan venäläishiihtäjät asetettiin kilpailukieltoon ilman kunnon todisteita.
Huippumaastohiihtäjien Aleksandr Legkovin ja Jevgeni Belovin elinikäiset kilpailukiellot olympiakisoihin on otettu vastaan venäläisleirissä tyrmistyneinä.

Kaksikko sai kieltonsa dopingkäryistä.

Venäjän entinen urheiluministeri ja nykyinen varapääministeri Vitali Mutko puolusti maanmiehiään kuten hänen tapanaan vastaavissa tapauksissa on ollut.

– Tämä on hämmentävä päätös. Olen pettynyt, mutta en yllättynyt. Mitä on kuultu IOC:n (Kansainvälinen olympiakomitea) päämajasta, asiasta päätettiin käytännössä ennen kuulemisten alkua. Todisteet ovat hyvin heikot, joten näen tämä poliittisena päätöksenä, Mutko sanoi Aftonbladetin mukaan.

Myös Legkovin valmentaja Markus Cramer oli tyrmistynyt tuomiosta.

– Olen sokissa. Tämä on skandaalimaista ja epäoikeudenmukaista. Toivottavasti hän (Legkov) ja Belov saavat mahdollisuuden osoittaa syyttömyytensä jälleen CASille (Urheilun Kansainvälinen Vetoomustuomioistuin), Cramer sanoi ruotsalaislehden mukaan Sport-Expressille.

Legkovin asianajaja Christof Wieschemann kertoi, että dopingtuomiosta aiotaan vielä valittaa. Hänen edustamansa yhtiö piti asiakkaansa saamaa pannaa skandaalina.


Legkov voitti 2014 Sotshin olympiakisoissa 50 kilometrin kilpailun ja saavutti hopeaa Venäjän 4x10 kilometrin viestijoukkueessa. Hän on menettänyt dopingkärynsä takia molemmat mitalit.

Belov ei yltänyt Sotshissa mitalisijoille.

Hiihtäjien kilpailukielto koskee ainakin toistaiseksi vain olympiakisoja. He osallistuvatkin tiettävästi marraskuun puolivälissä Kansainvälisen hiihtoliiton FISin alaisiin kisoihin Ruotsin Jällivaarassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt