Ruotsalainen asiantuntija pöyristyi yhdestä seikasta dopingtuomion saaneen Johaugin esiintyessä tv-kameroille - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Ruotsalainen asiantuntija pöyristyi yhdestä seikasta dopingtuomion saaneen Johaugin esiintyessä tv-kameroille

Ruotsalainen pitkän linjan urheilukolumnisti Lasse Anrell otti kovasanaisesti kantaa Therese Johaugin dopingtapaukseen.

Therese Johaugin dopingtuomio on herättänyt valtavasti keskustelua.­

24.8.2017 9:27

CAS tuomitsi tiistaina Therese Johaugin 18 kuukauden kilpailukieltoon. Samalla mureni norjalaistähden unelma ensi talven olympialaisista. Vuonomaassa Johaugin dopingtuomio on otettu vastaan järkyttyneenä. Tapaus on herättänyt kiivasta keskustelua myös Suomessa ja Ruotsissa.

Aftonbladetin eläkkeelle jäänyt urheilukolumnisti Lasse Anrell ruoti kovasanaisesti norjalaistähteä ruotsalaislehden haastattelussa.

Johaug itse sanoi tiistaina pitämässään lehdistötilaisuudessa kyyneleet silmissään kokeneensa CAS:n langettaman tuomion epäreiluksi. Kokenut urheilutoimittaja ei arvostanut Johaugin käytöstä. Hän piti norjalaistähden tuomiota täysin odotettuna ja oikeudenmukaisena.

Anrell latasi, että Johaugin saama rangaistus oli seurausta Norjan dopingkulttuurista.

– Johaug ei myöntänyt edes vähääkään syyllisyyttään pitämässään lehdistötilaisuudessa. Se on uskomatonta, ja kertoo hieman Norjan kulttuurista. He luulevat olevansa sääntöjen yläpuolella, Anrell sanoi Aftonbladetin mukaan.

”Tunteet sivuun”

Anrell ei välittänyt, vaikka Johaug esiintyi CASin langettaman tuomion jälkeen julkisuudessa äärimmäisen surullisena. Hän kehotti kaikkia muitakin siirtämään tunteet sivuun arvioidessaan 18 kuukauden mittaista kilpailukieltoa.

– Kaikki jotka jäävät kiinni dopingin käytöstä itkevät ja ovat epätoivoisia. Jos Johaug ei olisi vaalea ja hoikka olento naapurimaastamme, emme olisi kohottaneet edes kulmakarvojamme. Olisi ollut itsestään selvää, että hän saisi tällaisen rangaistuksen, Anrell toteaa.

Anrell lähetti puheenvuorossaan myös viestin naapurimaan urheilutoimittajille.

– Norjalainen huijauskulttuuri on johtanut tähän. Jos olisin norjalainen hiihtotoimittaja, vaatisin onnettomuuslautakuntaa seulomaan läpi koko kulttuurin, hän latasi.

Klo 9.27: korjattu tekstistä käännösvirhe. Otsikkoa muokattu.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?