Therese Johaugin dopingrangaistus koveni – näin Aino-Kaisa Saarinen kommentoi tuomiota

Suomen maajoukkue kuuli Therese Johaugin kohtalosta harjoitusleirillä Sveitsissä.

Aino-Kaisa Saarinen on ollut vuosien ajan Therese Johaugin kilpakumppani.

22.8.2017 13:35

Aino-Kaisa Saarinen oli viime kaudella aktiivisimpia kommentoijia Therese Johaugin dopingtapauksen tiimoilta. Hollolalainen ei media- ja somekommentoinnillaan nostanut suosiotaan vuonomaassa, kun hän esimerkiksi arvioi Johaugin Norjan omasta rangaistusmenettelystä saamaa 13 kuukauden tuomiota matalaksi.

Saarinen kuuli tilanteen vetoomuselin CAS:ssa saamasta käänteestä tiistaina Ilta-Sanomilta Sveitsin Pontresinaan, jossa A-maajoukkue on harjoitusleirillä.

– Odotin, että hänen rangaistuksensa kovenee, sikäli en ole yllättynyt. Nyt asia on parhain saatavissa olevin asiantuntijavoimin selvitetty perin juurin. Tämä oli vakava juttu, ja seuraamus on sen mukainen.

Saarinen katsoo, että Johaugin koventunut rangaistus on erittäin tärkeä isossa kuvassa:

– Muutenhan homma olisi antidopingtyön kannalta taputeltu, jos aina voisi tulla joku lääkäri esiin ja ulkoistaa urheilijan vastuun tämän nauttimista valmisteista itselleen.

Aino-Kaisa Saarinen piteli kädessään Trofodermin-huulirasvaa, jota Therese Johaug käytti.

Vaikka Johaug olisi saattanut saada myös kahden vuoden tuomion, sillä ei Saarisen mukaan ollut suurta merkitystä. Hän näkee, että olympiakisojen menettäminen on erittäin kova sanktio. Kahden vuodenkin tuomiolla Johaug olisi ollut vapaa hyvissä ajoin ennen ensi kauden alkua.

– Ehkä yllättävää, mutta meitä Suomen maajoukkueurheilijoita tämä asia ei leirillä ole juuri puhuttanut. Krista (Pärmäkoski) joku päivä mietti ääneen, koskahan päätös tulee ja siinä kaikki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?