Ruotsalainen hiihtokaunotar julkaisi kuvan valtavista lihaksistaan, valmentajakin hämmästyi: ”Tarvitsetko noita?” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Ruotsalainen hiihtokaunotar julkaisi kuvan valtavista lihaksistaan, valmentajakin hämmästyi: ”Tarvitsetko noita?”

Ruotsalainen hiihtäjätär Anna Haag on viettänyt aikaa kuntosalilla, ja se näkyy.

5.6.2017 5:56

31-vuotias ruotsalainen maastohiihtäjä Anna Haag muistuttaa muskeleiltaan jo hieman hiihtokuningatar Marit Björgeniä. Moninkertainen MM-mitalisti ja olympiavoittaja julkaisi Instagramissa kuvan, josta voi nähdä ruotsalaishiihtäjän olevan rautaisessa kunnossa.

Nostaessaan kuntosalilla levypainoa Haag tulee samalla paljastaneeksi valtavat käsivarren lihaksensa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Haag on viihtynyt kuntosalilla niin usein, että jopa hänen valmentajansa Ole Morten Iversen äityi ihmettelemään suojattinsa näyttäviä lihaksia.

–  Olimme tekemässä voimaharjoituksia, kun yhtäkkiä Ole Morten kysyi: ”Anna... Oletko varma, että tarvitset noita kaikkia lihaksia hiihtämiseen?”, Haag kertoi ruotsalaislehti Expressenille.

–  Kyllä. Uskon niin, Haag oli vastannut selväsanaisesti.

Haag onnistui helmi-maaliskuun vaihteessa hiihdetyissä Lahden MM-hiihdoissa mainiosti. Hän kuului Ruotsin hopeaa hiihtäneeseen viestijoukkueeseen ja sijoittui kymmenen kilometrin perinteisen kilpailussa viidenneksi.

Tällä hetkellä ruotsalaishiihtäjä valmistautuu täysipainoisesti ensi talvena Pyeongchangissa kilpailtaviin talviolympialaisiin.

Vammojen ennaltaehkäisyä

Haag on kärsinyt urallaan lukuisista loukkaantumisista. Kokenut hiihtäjä uskoo, että raaka voimaharjoittelu on hyvä keino ennaltaehkäistä vammojen syntymistä.

–  Olen siirtänyt treenaamisen painopistettä voimaharjoittelun suuntaan. Haluan ensin olla vahva ja terve ja siirtää sitten nämä ominaisuudet hiihtoladulle.

Hän toivoo, että kehittyneet voimaominaisuudet näkyvät jatkossa parempina tuloksina hiihtoladulla.

–  Kehotyypiltäni olen hyvin samanlainen Marit Björgenin kanssa. Olemme lihaksikkaita mutta emme kovin pitkiä. Siitä täytyy ottaa hyöty irti, Haag sanoi.

Anna Haag valmistautuu olympiatalveen voimaharjoittelun avulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?