Suomen moninkertainen arvokisahiihtäjä vaihtaa yllättäen valmentajaa – ”On ensi kaudella kova” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Suomen moninkertainen arvokisahiihtäjä vaihtaa yllättäen valmentajaa – ”On ensi kaudella kova”

Mona-Liisa Nousiainen hakee uutta nousua ja olympiaedustusta Toni Roposen valmennuksesta.

Mona-Liisa Nousiainen vaihtaa valmentajaa.­

15.4.2017 13:16

Päättynyt hiihtokausi oli iso pettymys sprinttihiihtäjä Mona-Liisa Nousiaiselle, 33. Perheestä vain aviomies Ville Nousiainen pääsi Lahden MM-kisoihin edustamaan Suomea.

Takavuosien kolminkertainen nuorten maailmanmestari hakee uralleen viimeistä nousua samalla tavalla kuin esimerkiksi Sami Jauhojärvi tai Kerttu Niskanen eli valmentajaa vaihtamalla. Myös haitarinsoitossa merkittäviä meriittejä hankkinut urheilija siirtyy Toni Roposen valmennustalliin, jossa harjoittelevat jo ennestään tuore MM-mitalisti Matti Heikkinen sekä valmentajan puoliso Riitta-Liisa Roponen.

– Uskon, että Mona on kova ensi kaudella, Roponen kommentoi asiaa lauantaina.

Nousiaisen, entisen Malvalehdon, bravuurimatka on perinteisen sprintti, joka kuuluu olympiaohjelmaan ensi talvena Pyeongchangissa. Hän on perinteisellä hiihtotavalla 2013 voittanut maailmancupissa sekä sprintin että parisprintin osakilpailun.

Päättyneellä kaudella Nousiainen lopetti kilpailemisen jo helmikuussa. Uuden harjoituskauden hän aloittaa vappuna.

Päättynyt kausi oli Nousiaiselle suuri pettymys.­

Roponen ei ole Nousiaiselle vieras valmentaja, vaan kaksikko teki aikanaan yhteistyötä, kun Roponen valmensi nuorten maajoukkueessa.

– Tunnen hyvin Monan erikoislahjakkuuden, joka on valitettavasti jäänyt viime vuosina hyödyntämättä. Muutan harjoittelussa useita asioita. Vahvuudet tulevat taas esiin, kun harjoittelu optimoidaan oikein, Roponen sanoo.

Neljät MM- ja yhdet olympiakisat käynyt Nousiainen on aiemmin harjoitellut mm. aviomiehensä, Niclas Grönin, Reijo Jylhän ja Ismo Hämäläisen ohjelmilla. Hiihtäjäpariskunnan tytär aloittaa ensi syksynä peruskoulun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?