Päätös Johaugin lopullisesta kilpailukiellosta voi venyä syksyyn – olympialaiset vaarassa? - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Päätös Johaugin lopullisesta kilpailukiellosta voi venyä syksyyn – olympialaiset vaarassa?

Therese Johaugin kilpailukielto voi pidentyä urheilun vetoomustuomioistuimessa.

Therese Johaugin olympiaunelma on vaarassa.

7.3.2017 10:23

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS ilmoitti tiistaina valittavansa Therese Johaugin kilpailukiellosta urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CAS:iin.

FIS:n mukaan norjalaishiihtäjän 13 kuukauden panna on liian lievä. Raskauttavana yksityiskohtana järjestö piti sitä, että Johaug oli jättänyt huomioimatta dopingmerkinnän voidepaketissa.

Johaugin mukaan käry johtui anabolisia steroideja sisältäneestä Trofodermin-nimisestä voiteesta, jota hän käytti palaneisiin huuliinsa lääkärin suosituksesta.

Alkuperäinen 13 kuukauden kilpailukielto tarkoitti, että Johaug voisi palata kilpaladuille 18.11.2017. Näin ollen hän pystyisi osallistumaan vuoden 2018 olympialaisiin Etelä-Korean Pyeongchangissa.

Jos CAS päättää pidentää kilpailukieltoa, on myös olympiamatka vaarassa. Normaali kilpailukielto anabolisista steroideista on neljä vuotta ja lieventävillä asianhaaroilla kaksi vuotta.

Lisäksi päätöksen saaminen voi venyä syksyyn.

– CAS:n päätös voi viedä jopa kuusi kuukautta, urheilujuristi Gunnar Martin Kjenner kommentoi norjalaiskanava NRK:lle.

– Mielestäni Johaug on huonosti toimivan antidopingtyön uhri. Rangaistus on kohtuuton urheilijalle, joka jää kiinni epäolennaisen voiteen käytöstä.

Therese Johaugin asiainhoitaja Christian B. Hjort kommentoi aiemmin olevansa järkyttynyt FIS:n päätöksestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?