Matti Heikkinen kertasi dramaattista kaatumistaan: ”Näkyi vain mustaa” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Matti Heikkinen kertasi dramaattista kaatumistaan: ”Näkyi vain mustaa”

Julkaistu: 3.3.2017 18:33

Suomen mitalihaaveet sulivat aivan viestin ankkuriosuuden lopussa.

Suomi oli perjantaina pitkään mitalitaistelussa miesten 4x10 kilometrin viestissä. Norja ja Venäjä menivät alusta asti menojaan, mutta pronssimitalista tuli lopussa Suomen, Ruotsin ja Sveitsin vääntö.

Lahden hiihtostadionille saapunut kotiyleisö ehti jo riemuita, kun Suomen ankkuri Matti Heikkinen spurttasi hetkellisesti eroon Ruotsin Calle Halfvarssonista. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä Halfvarsson pysyi tiukasti Heikkisen perässä.

Ratkaisu venyi loppuvaiheeseen, jossa kovana kiritykkinä pidetyllä Halfvarssonilla tiedettiin olevan etulyöntiasema. Yleisö ei kuitenkaan saanut todistaa kiritaistelua. Heikkisen iskuyritys päättyi kaatumiseen juuri ennen loppusuoraa.

– Pitää katsoa videolta, mitä siinä tapahtui. Tilanne tuli niin nopeasti. Huomasin vain, että näkyi mustaa ja sen jälkeen nousin ylös lumesta, Heikkinen sanoi kilpailun jälkeen Ilta-Sanomille.

Heikkinen korosti, että kaatuminen oli hänen oma virheensä.

– Se oli täysin oma virheeni. Calle oli parempi. Kun ottaa riskin, joskus se realisoituu. Nyt kävi näin – takkiin tuli.

Myöhemmin Heikkinen totesi lehdistölle, että jos saisi tehdä jotain toisin, hän olisi hiihtänyt 25–30 senttiä kauempana Halfvarssonista. Suomalainen ei kuitenkaan katunut riskiratkaisuaan.

– Ennemmin koen tämän kohtalon kuin olisin antanut tilaa ja hävinnyt maalissa 3–4 metriä loppukirissä.

Lisää aiheesta