Muistatko Rion avajaisissa säväyttäneen öljytyn tongalaisen? Sama mies kantoi lippua MM-Lahden torilla - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Muistatko Rion avajaisissa säväyttäneen öljytyn tongalaisen? Sama mies kantoi lippua MM-Lahden torilla

Rion olympialaisissa hurmannut Pita Taufatofua osallistuu torstaina sprintin karsintaan.

Pita Taufatofua on saanut kunnian kantaa Tongan lippua niin Rion olympialaisissa (vas.) kuin Lahden MM-kisoissa.

22.2.2017 21:41

Muistatko vielä Rion olympialaisten avajaisseremonian kuuman puheenaiheen? Tongalainen taekwondoin Pita Taufatofua singahti hetkessä kansainväliseksi puheenaiheeksi, kun hän kantoi maansa lippua paljas yläkroppa öljyttynä.

Mediahuomio ei siivittänyt Taufatofuaa menestykseen, sillä hän hävisi ensimmäisen ja ainoaksi jääneen kamppailunsa.

Tästä hetkestä Pita Taufatofua muistetaan.

Viime vuoden lopulla urheilija yllätti monet, kun hän ilmoitti tavoittelevansa olympiapaikkaa vuoden 2018 Pyeongchangin talvikisoihin. Lajiksi oli valikoitunut maastohiihto.

– Halusin tehdä jotain urheiluun liittyvää, mutta täysin oman mukavuusalueeni ulkopuolelta. Koska olen Tongasta kotoisin, olen tottunut hiekkaan. Näin lunta ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten ja rakastuin siihen, Taufatofua kertoi tuolloin CNN:n mukaan.

–En ehtinyt katsoa puhelintani avajaisissa, kun monet tulivat luokseni ja halusivat ottaa kuvia kanssani. Hämmästyin, kun joku tuli sanomaan, että kuvani leviävät Twitterissä, Taufatofua kertoi, kun Ilta-Sanomat tapasi hänet Rion olympialaisissa.

Nyt Taufatofuan unelma talviolympialaisiin osallistumisesta on edennyt yhteen välietappiinsa. Tongalainen kilpailee nimittäin Lahden MM-kisoissa. Hän osallistuu torstaina sprintin karsintaan.

Official! World Championship Xcountry Skier! Dual Sports #Taekwondo #ski #Tonga #Goal1-Under12minSprint #Goal2DontSkiIntoATree @tongaskiteam A post shared by Pita Taufatofua (Pita T) (@pita_tofua) on Feb 21, 2017 at 10:44am PST

Taufatofua iloitsi Instagram-tilillään saapumisestaan Lahteen. Kuvatekstissä hän kertoo, että hänen tavoitteensa on selvitä sprintistä alle 12 minuutin (huippuhiihtäjät sivakoivat sprinttejä reilussa kolmessa minuutissa). Toinen hänen tavoitteensa on olla törmäämättä puuhun. Jos Instagram-kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Pita Taufatofua johdatti Tongan joukkueen Lahden MM-kisojen avajaisiin.

Tonga saapui Lahteen kaksihenkisen maastohiihtojoukkueen voimin. Riossa menestyksekkäästi lipunkantajan kunniatehtävästä suoriutunut Taufatofua sai samaisen kunnian myös Lahdessa. Tällä kertaa hän tosin pukeutui takkiin.

It's time! World Championships 2017 #Tonga #Goal-Under12minSprint Phil4:13-IcanDoAllThings -PoweredbyFaith -DressedBy @onewaysport -BodyBy @body.buzz -FuelledBy @reflex_nutrition @tongaskiteam @lahti2017 @thom_jacob @marius_wentz @leafaitulangimataele A post shared by Pita Taufatofua (Pita T) (@pita_tofua) on Feb 20, 2017 at 11:37pm PST

Lahden lumimyrskyssä takki oli varmasti hyvä idea, mutta on Taufatofua lumiolosuhteissakin poseerannut ilman paitaa. Kuvatodiste löytyy miehen Instagram-tililtä. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Days like this 👌🏽#IFoundSun! #DoItBecauseYouLoveIt #WhichWayToTonga @tongaskiteam @lahti2017 @onewaysport A post shared by Pita Taufatofua (Pita T) (@pita_tofua) on Jan 30, 2017 at 12:46pm PST

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?