Tiukka arvio Johaugista: ”Tämä oli kovin tuomio, jonka norjalainen järjestelmä uskalsi antaa kansallisaarteelle” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Tiukka arvio Johaugista: ”Tämä oli kovin tuomio, jonka norjalainen järjestelmä uskalsi antaa kansallisaarteelle”

Peli ei ole vielä ohi Therese Johaugin kilpailukiellon suhteen, arvioi Ilta-Sanomien hiihtotoimittaja Pekka Holopainen.

10.2.2017 16:15

Norjan hiihtotähti Therese Johaug sai perjantaina 13 kuukauden mittaisen kilpailukiellon steroidikärystään. Norjan urheilun keskusjärjestön langettama panna ei kuitenkaan tyydytä näillä näkymin Kansainvälistä hiihtoliittoa FISiä.

– Peli ei taida olla vielä ohi, Ilta-Sanomien hiihtotoimittaja Pekka Holopainen arvioi.

Holopainen perusti käsityksensä FISin hallituksen suomalaisjäsenen Martti Uusitalon kantaan.

Holopainen kertoi ISTV:n studiossa myös keskustelustaan urheiluoikeuden asiantuntijan Olli Rausteen kanssa, joka oli käyttänyt oivaltavaa kielikuvaa Johaugin rangaistuksesta puhuessaan.

– Tämä oli kovin tuomio, jonka norjalainen järjestelmä uskalsi antaa kansallisaarteelle, Holopainen kertoi Rausteen sanoneen.

– 13 kuukautta on niin pitkä aika, että se saattaa vähentää valitushaluja Wadassa ja CASissa, mutta kuitenkin sen verran lyhyt, että kansallisikoni saattaa tavoitella ensimmäistä henkilökohtaista olympiakultaansa Pyeongchangissa.

– Norjalaisilta poliittisesti fiksu rangaistus, Holopainen sanoi.

Holopaisen mukaan norjalaisilla on paljon valtaa FISin ja Wadan päättävissä elimissä, joten voi olla, että valitusta ei tehdä koskaan CASiin.

Katso video studiokeskustelusta yllä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?