Suomalainen hiihtopomo tiukkana – Johaugille vaaditaan kovempaa rangaistusta: ”Hyvin todennäköisesti valitamme” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Suomalainen hiihtopomo tiukkana – Johaugille vaaditaan kovempaa rangaistusta: ”Hyvin todennäköisesti valitamme”

Kansainvälisen hiihtoliiton hallituksen suomalaisjäsenen mielestä Therese Johaugille kuuluu vähintään kahden vuoden kilpailukielto.

10.2.2017 15:23

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n suomalainen hallitusjäsen Martti Uusitalo sai uutisen Therese Johaugille Norjan oman rangaistusprosessin kautta annetusta 13 kuukauden kilpailukiellosta perjantaina iltapäivällä puhelimeensa.

Uusitalo ei yllättynyt tuomion pituudesta, mutta asia ei hänen mukaansa jää tähän. Uusitalo sanoi jo taannoin Ilta-Sanomille, että Kansainväliselle hiihtoliitolle tuskin kelpaa alle kahden vuoden rangaistusseuraamus.

– FIS:n hallitus ei ole vielä päättänyt valittaa tästä tuomiosta CAS:iin (Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin), mutta minulla on hallituksessa käydyistä keskusteluista vahva mielikuva, että hyvin todennäköisesti valitamme. Samaa asiaa pohditaan nyt toisessa mahdollisessa valittajatahossa eli Wadassa (Maailman antidopingtoimisto). Pidän jommankumman tekemää valitusta erittäin todennäköisenä; ehkä laadimme valituksen yhteisesti.

FIS:n hallitus istuu seuraavan kerran ensi viikolla St. Moritzissa alppihiihdon MM-kisojen yhteydessä, ja mahdollisesta Johaug-valituksesta puhutaan silloin ensimmäisen kerran.

– Tämä 13 kuukauden rangaistusseuraamus ei ole Wadan säännöistä tai CAS:n ennakkopäätöksistä kotoisin. Siksikin on kaikille tahoille parasta, että CAS:n ammattilaiset tutkivat asian juuriaan myöten ja saadaan oikeudenmukainen lopputulema.

Jutun pääkuvana olevalla videolla Ilta-Sanomien hiihtotoimittaja Pekka Holopainen arvioi Therese Johaugin saamaa kilpailukieltoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?