Johaugin kuulemistilaisuus ohi – tuomio odotettavissa kuukauden sisällä - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Johaugin kuulemistilaisuus ohi – tuomio odotettavissa kuukauden sisällä

Therese Johaugin dopingkäryn kuulemistilaisuus on ohi.

26.1.2017 17:19

Eilen keskiviikkona alkanut Therese Johaugin dopingkäryn kuulemistilaisuus on päättynyt. Ensimmäisenä äänessä torstaina oli entinen maajoukkuelääkäri Fredrik Bendiksen, joka määräsi Johaugille Trofodermin-voidetta.

Trofodermin sisälsi klostebolia, joka on anabolinen steroidi, urheilussa kielletty aine. Johaugin dopingnäytteestä löytyi klostebolia 13 nanogrammaa millilitrassa.

Bendiksenin jälkeen oli Johaugin joukkuetoverin, huippuhiihtäjä Marit Björgenin vuoro. Johaugin jälkeen äänessä olivat vielä Antidoping Norgen edustaja Nils Kiaer ja Johaugin asianajaja Christian Hjort.

Kiaer vaatii Johaugille 14 kuukauden kilpailukieltoa, koska Johaug unohti urheilijan vastuun ja oli huolimaton. Hjortin mielestä 12 kuukautta tai vähemmän olisi tuomiona oikeutettu, koska Johaug oli kysynyt Trofodermin-voiteen sisällöstä lääkäri Bendikseniltä.

IS seurasi kuulemistilaisuutta hetki hetkeltä. Alla päivän tärkeimmät yksityiskohdat:

  • Johaugin tuomiota voi odottaa kuukauden sisällä.

  • Norjan Antidopingkomitean, Antidoping Norgen, avainväite oli Johaugin oma vastuu antidopingtyössä. Avainkysymys on se, toimiko Therese Johaug niin kuin hänen piti. Antidoping Norgen mielestä Johaug oli tapauksessa huolimaton ja vastuu kärystä on hänen.

  • Johaugin asianajaja pyrki puolestaan vierittämään syyn lääkäri Bendiksenin niskoille.

  • Lääkäri Fredrik Bendiksen otti omassa todistuksessaan syyt niskoilleen siitä, että hän antoi kiellettyä ainetta sisältäneen voiteen Johaugille.

  • Päivä alkoi yllätyskäänteellä, kun Johaugin asianajaja Christian Hjort esitteli eilen illalla saamaansa sähköpostia. Se liittyi siihen, että Johaug olisi saanut Norjan Hiihtoliitolta sähköpostilla tiedon, että antidoping-kokeen olisi voinut suorittaa myös puhelimella.

Klo 17.06: IS kiittää kaikkia seuraajia.

Klo 17.04: Se oli siinä. Tuomari Sölberg sanoo: ”Emme sano enempää kuin että osapuolet voivat odottaa tuomiota kuukauden sisällä.

Klo 17.02: Kiaer sanoo myös, että Wada-säännöissä oleva porsaanreikä ei ole olennainen tässä tapauksessa. Hjort vastaa: ”Tutkimuksia voi tehdä eri tavoin ja Johaug selvitti asiaa kysymällä asiantuntijalta.”

Klo 17.00: Antidoping Norgen Kiaer sanoo: ”Hän olisi voinut helposti selvittää voiteen sisällön. Ja hän olisi voinut kysyä Bendikseniltä, mitä voide sisältää. Nyt hän vain kysyi nopeasti, onko aine puhdasta. En edes tiedä, istuivatko he alas ja puhuivat aiheesta.”

Klo 16.57: Hjort on oman puolustuksensa pitänyt. Seuraavaksi Antidoping Norge vastaa lyhyesti Hjortin puolustukseen.

Klo 16.55: Hjort: ”Minun johtopäätökseni on, että tuomion pitäisi olla lyhyempi kuin 12 kuukautta.”

Klo 16.53: Aftonbladetin toimittajan Petra Thorénin mukaan Johaug näyttää aika väsyneeltä salissa. Thorénin mukaan päivä on ollut pitkä.

Klo 16.47: Nyt myös Hjort ottaa esiin tennispelaaja Mariano Puertan tapauksen, jossa hänen kahdeksan vuoden kilpailukieltonsa lyheni kahteen vuoteen, kun hän sanoi juoneensa vaimonsa lasista.

Klo 16.43: ”On ihan hullua, että Johaugille määrättäisiin enemmän kuin 12 kuukauden rangaistus”, Hjort painottaa.

Klo 16.39: Hjort muistuttaa, että Johaugille oli luonnollista kysyä lääkäriltä voiteesta. ”Mitä muuta hän olisi voinut tehdä, kun Bendiksen hyväksyi voiteen?”

Klo 16.36: Hjortin mukaan Sundby tiesi, että hänen tapauksessaan kyse oli salbumatolista ja siksi hänen odotettiin olevan varovainen. ”Se on toisenlainen tilanne kuin tämä”, Hjort selittää.

Klo 16.34: Tuomari Sölberg haluaa tietää, miksi Martin Johnsrud Sundby tuomittiin CASissa, mutta vapautettiin Norjassa. ”Hän luotti myös maajoukkuelääkäriin”, Sölberg sanoo.

Klo 16.31: Hjort tarkoittaa sitä, ettei Johaugilla ollut velvollisuutta tehdä enempää, kun hän oli kysynyt asiaa Bendikseniltä.

Klo 16.26: ”Hänellä ei ollut velvollisuutta tehdä mitään sen jälkeen, kun hän sai Bendikseniltä luvan käyttää voidetta. Johaug ei huomannut varoitusta. Se oli karmea sattuma, ettei hän huomannut doping-varotusta pakkauksessa”, Hjort sanoi.

Klo 16.16: Myös Hjort vetoaa kärynneeseen 17-vuotiaaseen uimariin. ”Hänen olisi pitänyt kysyä lääkäriltä Trofoderministä. Johaug kysyi.”

Klo 16.09: Hjort korostaa, että ”on normaalia Johaugille luottaa maajoukkuelääkäriin”.

Klo 16.06: Hjort muistuttaa, että Bendiksen on ostanut voiteen ja Johaug on kysynyt, voiko hän varmasti käyttää sitä. ”Ja se oli Bendiksen, joka hänelle antoi voiteen.”

Klo 15.58: ”Tämä voide ei ole lisännyt tai parantanut Johaugin suorituskykyä. Nyt ei ole otettu pilleriä tai ruisketta. Sillä (voiteella) oli paikallinen vaikutus. Miksi sanon tämän? Siksi, että pillerillä olisi ollut suurempi vaikutus kuin voiteella. Lisäksi Theresellä ei ollut mitään käsitystä aineen olevan kiellettyä. Se tuli ilmi myös siinä, kun hän allekirjoitti dopingtestauspöytäkirjan”, Hjort sanoo.

Klo 15.57: Kuulemistilaisuus jatkuu. Todennäköisesti tilaisuus saadaan päättymään klo 17 mennessä.

Klo 15.45: Kuulemistilaisuudessa pidetään nyt tauko.

Klo 15.42: ”Mikä oli tässä tapauksessa järkevää urheilijalle? Jos maajoukkuelääkäri on hyväksynyt lääkkeen, miksi et ottaisi sitä?”, Hjort kysyy.

Klo 15.39: Hjort yrittää osoittaa, että Johaug teki riittävästi välttääkseen syyllisyyden, kun hän kysyi vain lääkäriltä.

Klo 15.35: Hjort siteeraa nyt CASin tuomiosta, mitkä ovat urheilijan velvoitteet.

Klo 15.28: ”Ei voi syyttää lääkäriä, jonka on valinnut. Mutta Johaug ei ole valinnut lääkäriä. Hän luotti lääkäriin, jonka hiihtoliitto oli valinnut”, Hjort sanoo.

Klo 15.24: Expressenin toimittajan mukaan Johaug istuu penkissä, katsoo poikaystäväänsä ja hymyilee.

Klo 15.21: Nyt Hjort puhuu syyttömyydestä.

Klo 15.17: Hjort ottaa esiin Wada-koodin ja sanoo, että Sharapova käytti sitä lieventämisperusteena.

Klo 15.14: Hjort kertaa sitä, kuinka Bendiksen osti voiteen jne.

Klo 15.13: Johaugin asianajaja Christian Hjort aloittaa puheensa kertaamalla vanhaa.

Klo 15.11: Johaug kuunteli Kiaerin loppupuheenvuoron hiljaa. Nyt on Johaugin puolustuksen vuoro.

Klo 15.09: Kiaerin mielestä 14 kuukautta on sopiva rangaistus Johaugille.

Klo 15.07: Kiaerin mielestä ei ole mitään syytä, miksi Johaugin rangaistusta pitäisi muuttaa. Norjan Antiddopingin mielestä Johaugin rangaistuksen on oltava vähintään 12 kuukautta.

Klo 15.03: Sekä Puerta että Sharapova vetosivat lieventäviin asianhaaroihin valituksissaan.

Klo 15.01: Kiaer ottaa esimerkiksi tennispelaaja Mariano Puertan, jonka rangaistus lyheni kahdeksasta vuodesta kahdeksi. Hän kertoi juoneensa tyttöystävänsä lasista.

Klo 14.57: Sharapova oli delegoinut antidoping-asiat agenttinsa hoidettavaksi, mutta vastuu oli silti urheilijan ja hän sai rangaistuksen.

Klo 14.54: Sharapova sai 15 kuukauden rangaistuksen, kun hän ei ollut huomannut, että meldonium oli muuttunut kielletyksi aineeksi.

Klo 14.52: Nyt Kiaer ottaa puheeksi Maria Sharapovan käryn.

Klo 14.51: Sundby sai kahden kuukauden rangaistuksen, kun hän oli luottanut lääkäriinsä.

klo 14.48: Nyt myös Sundbyn käry tulee esille: ”Sundby tulkitsi sääntöjä väärin. FIS vapautti hänet, mutta CAS tuomitsi. Se oli esimerkki, että myös lääkäri voi tehdä virheen ja Sundby kantoi vastuun”, Kiaer sanoo.

Klo 14.46: Kiaerin lukemissa tuomioissa käsitellään urheilijan vastuuta. ”Sitä ei voi siirtää toiselle”, Kiaer sanoo.

Klo 14.44: Kiaer jatkaa puhettaan ja tuo esiin uusia esimerkkejä, joissa urheilijaa on rangaistu.

Klo 14.42: Kuulemistilaisuus jatkuu.

Klo 14.35: Kuulemistilaisuus jatkuu klo 14.40.

Klo 14.29: Kuulemistilaisuudessa pidetään tauko.

Klo 14.28: Nyt Antidoping Norgen edustaja käy läpi esimerkkejä, joissa urheilija on kärynnyt lääkärin huolimattomuuden vuoksi. Niistä on langetettu pitkiä kilpailukieltoja.

Klo 14.23: Tuomari puuttuu Kiaerin puheeseen ja huomauttaa, että 17-vuotias uimari sai voiteen lääkäriltä, ei äidiltään. Myös Johaug sai Trofoderminiä lääkäriltä.

Klo 14.19: Kiaer kertoo nyt esimerkin 17-vuotiaasta uimarista, joka sai rangaistuksen käytettyään Trofoderminiä, jonka oli saanut äidiltään.

Klo 14.16: Kiaer jatkaa: Sekä Bendiksen että Johaug ovat kertoneet, että hän on harvoin sairas. Tämä oli uusi lääke hänelle ja hänen olisi pitänyt tutkia se paremmin.

Klo 14.12: Kiaer sanoo, että joitakin asioita, joiden vuoksi Johaugin rangaistuksen on oltava enemmän kuin 12 kuukautta. ”Hän sanoi eilen, ettei hän koskaan selvitä lääkeaineita itse, vaan sen saa tehdä lääkäri, riippumatta siitä, kuka maajoukkuelääkäri on”, Kiaer sanoo.

Klo 14.08: Expressenin toimittajan mielestä Johaug näyttää väsyneeltä.

Klo 14.04: Kiaer kertoo nyt esimerkkejä urheilijoiden huolimattomuudesta, jotka ovat silti johtaneet rangaistuksiin. ”Eräs nuori urheilijanainen oli juonut hotellissa tarjottua teetä. Se sisälsi kokalehteä, mitä hän ei tiennyt ja hänen näytteessään oli kokaiinia. Hänet tuomittiin huolimattomuudesta”, Kiaer kertoo.

Klo 13.55: Norjan ADT eli Antidoping Norge katsoo, että Johaug on selkeästi toiminut huolimattomasti ja laiminlyönyt oman vastuunsa.

Klo 13.49: Johaug on ollut tietoinen urheilijan vastuusta, mutta tällä kertaa hän laiminlöi sen.

Klo 13.46: Kiaer sanoo, että klostebolilla ei ollut suoritusparantavaa vaikutusta. Mutta se on kielletty aine ja se on Johaugin vastuulla.

Klo 13.44: Kiaerin mielestä Johaug on toiminut huolimattomasti, koska hän ei ole tutkinut voiteen sisältöä enempää kuin kysyen siitä lääkäriltä. Antidoping Norge on sitä mieltä, että 14 kuukautta riittää kilpailukielloksi.

Klo 13.40: Antidoping Norgen edustaja Nils Kiaer lukee: ”Lääkärin ja urheilijan pitäisi selvittää kaikki lääkeaineet”. ”Se on Nils Kjaerin näkemys”, Johaugin asianjaja vastaa.

Klo 13.39: Kuulemista on nyt käyty puolitoista päivää ja vihdoin on päästy asian ytimeen: Toimiko Johaug niin kuin hänen piti?

Klo 13.35: Johaugin asianajaja lukee hiihtoliiton kirjettä, joka on lähetetty urheilijoille joulukuussa 2016. Se käsittelee sääntöpäivityksiä Sundbyn ja Johaugin käryjen jälkeen. Urheilijoiden vastuuta on lisätty antidoping-asioisssa.

Klo 13.27: Antidoping Norgen asianajaja Niels Kiaer puhuu ”Puhdas urheilja” -ohjelmasta. Kiaerin mukaan sillä on merkitystä, ettei Johaug ole suorittanut kurssia.

Klo 13.26: Lounastauko on pidetty, kuulemistilaisuus jatkuu.

Klo 12.37: Lounastauko. Jatketaan npin 45 minuutin kuluttua.

Klo 12.34: Johaugilta kysytään, olisiko hän tehnyt jotain toisin. ”Olen luottanut maajoukkuelääkäriin”, Johaug toistaa.

Klo 12.32: Nyt kuulemistilaisuudessa keskustellaan Puhdas urheilija -kurssista. Johaug kertoo, että hänellä oli vaikeuksia ladata Antidoping Norgen applikaatio puhelimeensa.

Klo 12.14: Björgenin kuuleminen on ohi.

Klo 12.13: Björgeniltä kysytään, miksi hänen nimeään ei löydy listasta, jossa on Puhdas urheilija -kurssin suorittaneiden nimet. ”Syy lienee siinä, että joku ei ole rekisteröinyt sitä”.

Klo 12.12: Björgen kertoo uusista ohjeista, joiden mukaan myös urheilijoiden itse selvitettävä lääkkeiden käytön kelpoisuus.

Klo 12.10: Björgeniltä kysytään, olisiko hän tehnyt itse lisäselvityksiä, jos hän olisi saanut Bendikseniltä voidetta. ”En olisi tehnyt. Olisin toiminut kuten Therese.”

Klo 12.08: Björgeniltä kysytään myös ”puhdas urheilija” -kurssista. ”Tunnen sen sisällön, mutta en ollut käynyt sitä ennen 18. lokakuuta 2016”.

Klo 12.07: Björgen kertoo nyt ystävä- ja joukkuetoverisuhteesta Johaugiin. Aftonbladetin toimittajan Petra Thorenin mukaan Johaug kääntää nyt katseensa alas pöytään.

Klo 12.06: ”Hän on kokenut lääkäri”, Björgen kuvailee Bendikseniä.

Klo 12.04: Björgen kertoo käytännöistä ja rutiineista hiihtäjien ja maajoukkuelääkärien välillä.

Klo 12.02: Aftonbladetin toimittajan Petra Thorénin mukaan Björgen istuu selkä suorana.

Klo 12.01: Nyt on Marit Björgenin vuoro todistaa.

Klo 11.45: Bendiksenin kuuleminen on ohi. Nyt pidetään 15 minuutin tauko ja sitten on Marit Björgenin vuoro todistaa.

Klo 11.43: Tuomari kysyy, onko kuinka usein potilaat yleisesit lukevat läkkepakkausten ohjeet. ” Se ei ole tavallista”. ”On syytä muistaa, että 85 prosenttia meidän keskusteluista käsittelee hengitystieongelmia”, Bendiksen sanoo.

Klo 11.42: Tuomari kysyy, onko Johaugilla ja Bendiksenillä ollut erimielisyyksiä. Bendiksen ei muista sellaista.

Klo 11.41: Bendiksenin mukaan Johaug on saanut voiteen pakkauksessa.

Klo 11.39: Tuomari kysyy nyt, mitä Bendiksen ja Johaug keskustelivat ennen Antidponig Norgen kuulemista. ”En muista. Me tapasimme Theresen luona 4. lokakuuta, mutta emme keskustelleet. Tapasimme myös viisi minuuttia ennen lehdistötilaisuutta, emmekä keskustelleet ennen sitä”.

Klo 11.37: Bendiksen kertoo nyt potilas/lääkärisuhteestaan Johaugiin. ”Luottamus on ollut hyvä. Olemme voineet keskustella kaikesta mahdollisesta. Hänellä ei ole ollut vaikeuksia konsultoida minua”, Bendiksen kertoo.

Klo 11.33: Bendiksen sanoo eronneensa heti, koska se oli johdonmukaista niin suuren virheen vuoksi.

Klo 11.30: ”En ollut nähnyt merkintää koskaan aiemmin. En apteekissa, en hotellissa tai muualla. Näin sen ensimmäisen kerran lehdistötilaisuudessa, kun TV2:n toimittaja näytti kuvan siitä. En ymmärtänyt mitään. Se oli shokki.”

Klo 11.29: Nyt puhutaan Trofodermin-pakkauksen ”Doping”-merkinnästä.

Klo 11.26: ”Seuraavan kerran tapasin Theresen ennen lehdistötilaisuutta.”

Klo 11.24: Johaug pyyhkii kyyneliään.

Klo 11.22: Aftonbladetin toimittaja Petra Thorénin kertoo Therese Johaugin silmien olevan kyynelissä Bendiksenin todistaessa.

Klo 11.20: ”Ymmärsin heti, kuinka vakava tilanne oli. Se oli kriisi.” ”Se oli huonoin mahdollinen tilanne. Tajusin, että olin tehnyt virheen.”

Klo 11.19: ”Maajoukkueen johtaja Vidar Löfshus soitti Bendiksenille ja luki Antidoping Norgen dokumenttia. Kun hän sanoi sanan klosteboli, tajusin heti tapahtuneen”.

Klo 11.17: Bendiksen kertoo, että kuuli seuraavan kerran Trofoderministä 4. lokakuuta.

Klo 11.14: Bendiksen vahvistaa myös, että aiemmin jo julkisuudessa ollut tieto sairaustapauksesta perheessä pitää paikkaansa. ”Jouduin lähtemään neljä päivää suunniteltua aiemmin kotiin. Se johtui sairastapauksesta perhepiirissä, josta en halua puhua enempää.

Klo 11.09: Therese katsoi minua ja kysyi, voiko tätä varmasti käyttää.

Klo 11.07: ”Johaug sai voiteen lounaan yhteydessä. En ole täysin varma, missä hän sai sen. Luulen, että se oli ruokapöydän lähellä.”

Klo 11.05: Bendiksen kertoo, että hän maksoi Trofoderminin luottokortillaan. Sen jälkeen hän jatkoi työpäiväänsä lehdistötilaisuudella.

Klo 11.04: ”Ei ole mitään syytä, miksi tein ammattilaisena virheen”

Klo 11.02: ”Tämä on vaivannut minua neljä kuukautta”

Klo 11.00: Bendiksen luki apteekissa Trofodermin-pakkauksesta sanan ”Klostebolacetat”. ”Olen yrittänyt ymmärtää, miksi tein virheen. Luulen, että olin keskittynyt vain siihen, että sisältö on antibakteerista”.

Klo 10.58: Apteekkarilla ei ollut Bendiksenin haluamaa voidetta. Bendiksen kysyi oliko, hänellä antibakteerista voidetta. Sitten hän toi trofoderminiä.

Klo 10.56: ”Siellä oli tummahiuksinen nainen. Menin sinne maajoukkuevaatteissa ja esittelin itseni maajoukkuelääkäriksi. Kysyin häneltä terracortrilia. Hän ei ymmärtänyt sitä.”

Klo 10.54: Sen jälkeen Bendiksen ymmärsi, että hänen on mentävä apteekkiin. Sinne hän meni seuraavana aamuna.

Klo 10.53: Kun hän oli saanut asiat valmiiksi Holundin kanssa, hän keskittyi jälleen Johaugiin. Hän ei löytänyt lääkärilaukustaan voidetta. Se voide olisi ollut Terracortrilia.

Klo 10.52: Sen jälkeen Bendiksen meni auttamaan toista hiihtäjää, Holundia, joka oli loukannut itseään. ”Paljon stressiä, useita puheluita edestakaisin”.

Klo 10.50: Seuraavana aamuna Johaug ja Bendiksen tapasivat aamiaisella ja lääkäri sanoi katsovansa jotain lääkärilaukusta palaneisiin Johaugin huuliin.

Klo 10.49: Bendiksen kertoo, että he päättivät Johaugin kanssa tämän jatkavan leirillä. Keskustelun jälkeen Bendiksen meni tapaamaan maajoukkueen johtoa liittyen Martin Johnsrud Sundbyn astma-kohuun.

Klo 10.48: ”Therese kertoi myös, että hänen huulensa olivat palaneet, mutta se ei ollut puhelun tärkein aihe”, Bendiksen kertoo.

Klo 10.45: Nyt Bendiksen kertoo siitä, kun Johaug soitti hänelle ja kertoi saaneensa auringonpistoksen. ”Hän itki ja oli epätoivoinen. Hänellä oli kuumetta, vatsa sekaisin ja huono olo. Keskustelimme ja Therese pohti kotiin lähtöä”, Bendiksen kertoo. Aftonbladetin toimittajan Petra Thorénin mukaan Johaug nyökkäilee Bendiksenin kertomukselle.

Klo 10.43: Tuomari Sölberg kysyy, onko Bendiksenillä erilaisia rutiineja kotimaassa ja ulkomailla? ”Minulla on samat rutiinit ja sama lääkärilaukku ulkomailla”, Bendiksen sanoo.

Klo 10.36: Bendiksen vahvistaa, että hänellä on ollut kielto puhua tästä asiasta.

Klo 10.34: Nyt puhe kääntyi lääkärin salassapitovelvollisuuteen.

Klo 10.30: Minulla ja Theresellä on ollut keskenämme suuri luottamus. Olemme keskustelleet terveysasioista eri näkökulmista.

Klo 10.27: Expressenin toimittajan mukaan Johaug näyttää eilistä rennommalta.

Klo 10.24: Bendiksen kertoo halunneensa työskennellä lähellä maajoukkuetta. Hän halusi olla mukana myös kilpailuissa.

Klo 10.21: Bendiksen on ollut maajoukkuelääkäri vuodesta 2014 lähtien.

Klo 10.16: ”Se on kattava CV”, Hjort kommentoi.

Klo 10.14: Johaugin asianajaja Christian Hjort haluaa puhua ensin lääkärin ansioluettelosta.

Klo 10.13: Bendiksen on ollut aiemmin jo Antidoping Norgen kuultavana.

Klo 10.11: Tuomari Ivar Sölberg ei ole järin innostunut sähköpostista ja kutsuu entisen maajoukkuelääkärin Fredrik Bendiksenin saliin.

Klo 10.10: Johaug ei muista saaneensa sähköpostia, mutta ”Näen, että olen sen saanut”.

Klo 10.08: Sähköpostissa on kerrottu, että kurssin voi suorittaa puhelimella. Sähköpostin on lähettänyt henkilö Norjan Hiihtoliitosta.

Klo 10.05: Sähköposti liittyy hiihtäjien antidoping-kurssiin, jota Johaug ei ollut suorittanut ennen käryään.

Klo 10.03: Yllätyskäänne heti alkuun. Johaugin asianajaja Christian Hjort haluaa esittää lisäkysymyksen Therese Johaugille liittyen sähköpostiin, jonka hän sai eilen illalla.

Klo 10.02: Tuomariston puheenjohtaja Ivar Sölberg avaa tämän päivän kuulemiset.

Klo 9.59: Tänään Johaug on pukeutunut harmaaseen asuun.

Klo 9.57: Therese Johaug saapui saliin ja hymyili Expressenin toimittajan mukaan paikalla oleville toimittajille. Myös Johaugin asianajaja Christian Hjort on paikalla.

Klo 9.55: Tervetuloa mukaan IS:n seurantaan Therese Johaugin kuulemistilaisuudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?