Therese Johaug: ”En ole pystynyt antamaan anteeksi” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Therese Johaug: ”En ole pystynyt antamaan anteeksi”

Hiihtäjä kommentoi dopingkäryään norjalaiselle paikallislehdelle.

29.10.2016 14:31

Kärynnyt norjalaishiihtäjä Therese Johaug sanoo Aftonbladetin mukaan paikallislehti Østlendingenille, ettei hän voi antaa anteeksi maajoukkueen entiselle lääkärille Fredrik Bendiksenille.

– Ei, en ole pystynyt antamaan. Me puhumme toistemme kanssa ja ymmärrämme toisiamme, mutta seuraukset ovat niin suuret, 28-vuotias Johaug myöntää.

Väliaikaiseen kilpailukieltoon määrätty Johaug pitää itseään syyttömänä. Hän on selittänyt käryään Trofodermin-voiteella, joka sisältää kiellettyä klosteboli-nimistä ainetta. Omien sanojensa mukaan käytti voidetta hoitamaan rohtuneita huuliaan.

Fredrik Bendiksen lehdistötilaisuudessa.­

Johaug sanoo pyytäneensä Bendikseniltä huulirasvan, joka sisälsi kiellettyä ainetta. Tämä kävi hakemassa sen italialaisesta apteekista.

– Se oli hän, joka osti rasvan ja antoi sen minulle. Kysymykseen, oliko aine dopinglistalla, hän vastasi ”ei”. Minun käytössäni ei ole sen suurempaa asiantuntemusta. Hän on lääkärini, ja se on hänen työnsä. Luotin 100-prosenttisesti hänen sanaansa, hiihtäjä painottaa Østlendingenin haastattelussa.

Johaug ei osaa sanoa, pystyykö hän jonakin päivänä palaamaan yhtä hyvässä kunnossa takaisin kilpaladulle.

– Halu palata takaisin kasvaa joka päivä, mutta en tiedä, selviydynkö siitä. Aion olla vahva, mutta sitä en tiedä, kuinka kroppa ja pää reagoivat.

Yllä olevalla ISTV:n videolla kerrotaan siitä, kun Therese Johaug palasi julkisuuteen aiemmin tällä viikolla.

Trofodermin-huulirasva.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?