Maastohiihto

Lempi leiskuu MM-laduilla – he ovat pariskuntia

Julkaistu:

MM-FALUN
Falunin MM-laduilla nähdään taas muutamia pariskuntia.
Moni hiihtäjä löytää itselleen elämänkumppanin laduilta.

Suomen joukkueessa on yksi pariskunta, Mona-Liisa Malvalehto ja Ville Nousiainen. Pariskunnalla on 2010 syntynyt tytär Isabella.

MM-hiihdot avanneessa sprintissä kilpaili ainakin kaksi pariskuntaa.

Italiaa edustivat Federico Pellegrino ja Greta Laurent. Pellegrino on lajinsa huippuja ja hän oli viides MM-finaalissa, kun taas Laurent jäi karsintaan.

Norjalainen Ola Vigen Hattestad on löytänyt elämänkumppaninsa Katja Visnarin Slovenian sprinttijoukkueesta. Hattestad sai MM-pronssin, mutta Visnar jäi 11:nneksi.

Ruotsin Calle Halfvarssonin naisystävä Jennie Öberg voitti tammikuussa maailmancupin sprintin Rybinskissä, mutta jäi MM-joukkueen varahiihtäjäksi.


Pariskunnan seurustelu johti 2012 erikoisjärjestelyihin, sillä Jennien isä Lars Öberg oli päävalmentaja, joten isä jääväsi itsensä paria koskevista joukkuevalinnoista.

Halfvarsson oli sprintissä 13:s ja hiihtää kisoissa vielä monta starttia.

Ruotsin joukkueen epäonnen pari on Emil Jönsson ja Anna Haag. Jönsson reväytti reitensä vajaa viikko ennen MM-kisojen alkua niin pahasti, että kisat piti jättää väliin.

Anna Haag puolestaan sairastui flunssaan eikä pysty ladulle lauantaina käytävään yhdistelmäkisaan.

MM-kisojen alla flunssaa potenut norjalainen Kristin Störmer Steira on kihloissa kanadalaishiihtäjä Devon Kershaw’n kanssa. Parisprintin maailmanmestari Kershaw kosi moninkertaista arvokisamitalistia Steiraa viime vuonna Nepalissa 6 461 metrin korkeudessa, uuvuttavan nousun jälkeen. Hänellä oli sormus mukanaan.


Steira toivoo toipuvansa kisojen lopulla hiihdettävään 30 kilometrin kisaan.

Iivo Niskanen tyttöystävä Saana Kemppainen on kansallisen tason kilpahiihtäjä.

Kerttu Niskanen on kihloissa A-maajoukkueeseen kuuluvan sprinttihiihtäjä Juho Mikkosen kanssa. Mikkonen ei päässyt Falunin MM-joukkueeseen.


Norjan nuoriin tähtiin kuuluva Heidi Weng seurustelee Norjan alle 23-vuotiaiden maajoukkueessa hiihtävän Emil Iversenin kanssa.

Ragnhild Haga puolestaan seurustelee MM-joukkueeseen kuuluvan Anders Gløersenin hiihtäjäveljen Øivind Gløersenin kanssa.

Ruotsin hiihtokuningatar Charlotte Kalla on asunut vuodesta 2011 yhdessä hiihtäjä Anders Svanebon kanssa. Svanebo on hiihtänyt reilut 20 maailmancupin kisaa, mutta ei ole vielä mahtunut 20 parhaan joukkoon.


Kuusi olympia- ja neljä MM-mitalia hiihtänyt Johan Olsson löysi Anna-vaimonsa hiihdon parista. Nimellä Dahlberg alkuun kilpaillut Anna Olsson on jo lopettanut uransa ja pariskunnalla on kaksi lasta. Anna Dahlberg voitti 2006 sprinttiviestin olympiakullan Torinon kisoissa Lina Anderssonin kanssa.

Johan Olsson voitti Val di Fiemmen MM-kisoissa 50 kilometrin kultamitalin.

Moni hiihtäjä on löytänyt elämänkumppanin jonkun toisen lajin urheilijasta.

Sprinttihiihtäjä Matias Strandvall on naimissa kestävyysjuoksua harrastavan Jaana Strandvallin kanssa. Rouva Strandvall on ammatiltaan lääkäri ja sai SM-maratonilla pronssimitalin 2013.

Krista Pärmäkosken aviomies Tommi Pärmäkoski työskentelee jääkiekkovalmentajana Kuortaneen urheiluopistolla.

Norjan hiihtokuningatar Marit Björgen on pitänyt jo vuosia yhtä yhdistetyn vuoden 1994 olympiavoittajan ja kaksinkertaisen maailmanmestarin Fred Börre Lundbergin kanssa. Pariskunta asuu Holmenkollenilla.

Therese Johaug alkoi viime vuonna seurustella soudun pariairokaksikoissa maailmanmestaruuden 2013 saavuttaneen Nils Jakob Hoffin kanssa. Hoff on yksi Norjan mitalitoivoista Rio de Janeiron olympiakisoissa.

Pariskunnalla on melkoinen kokoero, kun Johaug on 162-senttinen ja 46-kiloinen ja Hoffilla on pituutta 198 senttiä ja painoa 95 kiloa.

MM-sprintissä kuudenneksi sijoittunut Ingvild Flugstad Østberg löysi elämänkumppaninsa Christoffer Rukken Norjan Olympiatoppenin leiriltä Fuerteventuralla 2011. Rukke on pikaluistelun moninkertainen Norjan mestari.

Sjur Røthen naisystävän Siv Emilie Løvvoldin laji on monté eli raviratsastus.

Saksalaishiihtäjä Stefanie Köhlerin miesystävä on muusikko Keller Steff. Hänen samanniminen bändinsä soittaa mm. rokkia ja bluesia.

Falunin MM-kisoissa kilpailee paljon enemmän perheenisiä kuin -äitejä.

Riitta-Liisa Roposella on valmentajamiehensä Tonin kanssa tytär Ida.Sami Jauhojärvellä on Laura-vaimonsa kanssa poika Oiva.

Lari Lehtosella on kaksi lasta, samoin mäkihyppääjä Janne Ahosella.

Norjalaishiihtäjistä Chris Jespersenillä on Tirill-tytär ja Martin Johnsrud Sundbyllä poika Markus, venäläisistä Aleksei Petuhovilla on Ivan-poika.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt