Vahingonkorvauksiin tuomittu hiihtovalmentaja kuittasi muhkeat velkansa – maksoi lähes 40 000 euroa käteisellä

Julkaistu:

HIIHTO
Pekka Vähäsöyrinki löi 37 000 euroa tiskiin – ja on nyt velaton mies.
Sotkamolaisella ulosottomiehellä oli leuka loksahtaa paikoiltaan, kun hiihtomaajoukkueen entinen päävalmentaja Pekka Vähäsöyrinki kävi kuittaamassa STT:n dopingjupakassa saamansa jättivelat kerralla alta pois – käteisellä.

– Vein ulosottomiehelle yhteensä noin 37 000 euroa, jolla sain kuitattua kaikki loput velkani STT:lle. Kun korot huomioidaan, maksoin STT:lle viime vuosina yhteensä yli 70 000 euroa, Vähäsöyrinki kertoi Ilta-Sanomille.

– Kyllä siinä oli ulosottomies äimissään, kun aloin latoa seteleitä hänen pöydälleen. Hänen naamansa venähti. Ei mikään ihme, sillä ei minun pitänyt koskaan niistä veloista selvitä.


VÄHÄSÖYRINKI ON varoittava esimerkki siitä, että oikeudessa valehtelu voi käydä kalliiksi. Entisen valmentajagurun katsottiin olleen kertomatta dopingtietämyksestään STT:n oikeudenkäynnissä vuonna 2011, ja hänet tuomittiin paitsi yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen myös noin 86 000 euron korvauksiin.

– Velkojen maksu ei olisi onnistunut ilman pankkilainaa. Olen syvästi kiitollinen niille läheisilleni, jotka takasivat lainani, sairaseläkkeellä oleva Vähäsöyrinki kertoo.

Vuosi sitten joulukuussa Vähäsöyrinki kertoi IS:n haastattelussa, ettei selviäisi koskaan ulosottohelvetistään. Vuokatissa asuva hiihtovaikuttaja lainasi tv-sarja Kummelin sketsiä sanomalla, että vasta kuolema kuittaisi hänen velkansa.

– Niin tässä olisi ilman lainaa käynytkin. Ulosotto vei lakisääteisestä eläkkeestäni 629 euroa, ja siitä koron osuus oli peräti 338 euroa. Jos hyvin olisi käynyt, olisin saattanut selvitä veloista 20 vuodessa, mutta se olisi ollut erittäin epätodennäköistä, 57-vuotias Vähäsöyrinki arvelee.

– Olen erittäin huojentunut, että tämä STT-vyyhti on osaltani viimein ohi. Viime vuodet ovat olleet kamalia. Nyt voin iloita hieman siitäkin, että pankkilainani viimeinen eräpäivä on jo lokakuussa 2020.

Vähäsöyrinki sanoi vuosi sitten, että oikeudenkäyntijupakka olisi vienyt hänen terveytensä.

– Niin se todella veikin, sydän petti. Mutta nyt voin jo paljon paremmin ja suunnittelen jopa kirjan kirjoittamista kaikenlaisista hiihtokokemuksistani.