Matkalla Sotshiin: Mona-Liisa Malvalehto selvisi säikähdyksellä - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Malvalehto selvisi säikähdyksellä

Mona-Liisa Malvalehto joutui jättämään olympialaisten kenraaliharjoituksen väliin varotoimena.

Mona-Liisa Malvalehto­

4.2.2014 6:01

Lennät Sotshiin lauantaina. Onko laukut jo pakattu?

- Ei ole vielä. Olen kyllä vähän miettinyt, mitä pitää ottaa mukaan.

Et osallistunut viikonloppuna Toblachin maailmancupin osakilpailuun sairastelun takia. Mistä oli tarkalleen ottaen kyse?

- Tein keskiviikkona kovan treenin 14 asteen pakkasessa. Se kyllä tuntui keuhkoissa, ja seuraavana aamuna kurkkuni oli kuiva. Kun vielä perjantaiaamuna olo tuntui hieman kipeältä, päätin etten lähde reissuun. Nyt olen päässyt jo harjoittelemaan, eikä ole ollut mitään oireita. Kävin myös verikokeissa, eikä niistä löytynyt mitään.

Maanantaina julkistettiin jo ensimmäiset matkavalinnat suomalaishiihtäjien osalta. Ei tainnut olla suuri yllätys, että sinä pääset ladulle vapaan sprintissä viikon päästä tiistaina?

- Eiköhän se ollut aika selvää, että jos minut valitan kisoihin, hiihdän sprintin. Toinen mahdollinen matkani on parisprintti, mutta sen joukkue määräytyy myöhemmin.

Tunnetko, että olet pääsemässä huippuvireeseen?

- Odotan vain, että pääsisi jo lähtemään kisoihin. Vähän tuo pieni sairastelu pelästytti, mutta onneksi se meni nopeasti ohi. Tällä viikolla on vielä muutama tärkeä harjoitus, eikä pieni tauko haitannut, kun sitä edelsi niin hyvä harjoitusjakso. Kisa olisi ollut toki kiva hiihtää, mutta jäi ainakin nälkää.

Millaisia harjoituksia on ohjelmassasi vielä ennen kisamatkaa?

- Tiistaina on reippaampi peruskestävyyslenkki, sitten on vauhtikestävyysharjoituksia ja vielä perjantaina kova sprinttiharjoitus. Myös vähän voimaharjoittelua on vielä ohjelmassa.

Puolisosi ja valmentajasi Ville Nousiainen on ollut muun maajoukkueen mukana viimeistelyleirillä Italiassa. Miten etävalmennus on sujunut?

- Hyvin. Mietin itse aika tarkkaan, mitä teen tällä viikolla, ja kun keskustelin asiasta Villen kanssa, olivat hänen ajatuksensa samanlaiset. Tekniikkaa olen itse miettinyt ja katsellut kisavideoilta, mitä täytyy korjata. SM-sprinttiä en tosin ole katsonut kertaakaan, se oli niin karmeaa!

Mikä sinua huolestuttaa, kun urasi ensimmäinen olympiamatka lähestyy?

- Tärkeintä on, että pysyisi terveenä. Se varmaan mietityttää jokaista urheilijaa eniten. Nämä viimeiset viikot ovat vähän tällaista turhaa odottelua. Onneksi olen saanut olla kotona, ja arkirutiinit antavat muuta ajateltavaa. Totta kai ajatukset kuitenkin karkailevat sinne Sotshiin.

Mona-Liisa Malvalehto

Laji: Maastohiihto Ikä: 30 Kotipaikka: Kouvola

Menestys

  • MM-kisat 2013 sprintin (p) seitsemäs

  • MM-kisat 2005 sprintin (p) seitsemäs

  • Kaksi maailmancupin osakilpailun voittoa kaudella 2012-13

  • Kolme nuorten maailmanmestaruutta

Lajiesittely: Malvalehdon päämatka on sprintti, joka hiihdetään Sotshissa vapaalla. Hän tavoittelee myös paikkaa Suomen joukkueessa pariviestissä, joka hiihdetään Sotshissa perinteisellä. Kilpailupäivät Sotshissa: Sprintti 11.2, pariviesti 19.2. Kisapaikka: Krasnaja Poljana

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?