Maastohiihto

Kirsi Perälä palaa kisaladuille

Julkaistu:

Suomea 2010 Vancouverin olympiakisoissa edustanut Kirsi Perälä palaa alkavalla kaudella kilpahiihdon pariin.
Pitkään maajoukkueessa sprinttihiihtäjänä ollut Perälä, 31, lopetti uransa keväällä 2011 opiskelukiireiden ja motivaatiopulan takia. Hän putosi tuolloin valtavaksi pettymyksekseen Oslon MM-joukkueesta.

- Paluu liittyy tässä vaiheessa enemmän omaan hyvinvointiin kuin kansainvälisiin tavoitteisiin. Olen treenannut juhannuksesta asti keskimäärin kerran päivässä, eikä kansainvälisen huippukunnon rakentaminen sillä tavalla ole realismia. Olo on vain niin paljon parempi, kun urheilee säännöllisesti, nykyään Helsingissä asuva Perälä kertoi tiistaina.

Perälä on ilmoittanut antidopingtoimikunta ADT:lle paluuaikeistaan elokuussa, mutta hän ei vielä tiedä, koska on vapaa kilpailemaan. Lopettamisilmoituksensa pyörtävää urheilijaa odottaa pisimmillään kuuden kuukauden ns. dopingkarenssi, josta Perälä selvinnee kolmella kuukaudella.

- Vaihdoin seuraa Noormarkun Nopsaan, ja tavoitteet ovat pitkälti Suomen cupeissa ja SM-kisojen sprinteissä. Ainakaan vielä en haaveile enemmästä, biologian opettajaksi valmistunut ja maantieteenopettajan erikoisopintoja Joensuun yliopistossa viimeistelevä hiihtäjä kertoo.

Kilpaileminen alkoi taas kiehtoa Perälää, kun hän työskenteli opettajana Mäkelänrinteen urheilulukion sporttisessa atmosfäärissä.

- Toinen kimmoke tuli siitä, että paljon urheileva mieheni alkoi jättää minua yhteisillä lenkeillä jälkeensä, kun se aiemmin meni täysin toisella tavalla.

Olympiaedustuksen lisäksi Perälä mahtui myös Suomen MM-joukkueeseen Liberecissä 2009.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt